Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea: Aceasta este, de fapt, cheia procesului lui Liviu Dragnea

Mihai Gâdea: Aceasta este, de fapt, cheia procesului lui Liviu Dragnea

Mihai Gâdea: Aceasta este, de fapt, cheia procesului lui Liviu Dragnea
Sursa foto: foto: captura Antena 3
15 Apr 2019   •   21:58

Mihai Gâdea a prezentat, luni, la Sinteza Zilei, care este, de fapt, cheia procesului liderului PSD Liviu Dragnea.

Citește și: Liviu Dragnea, declarații în fața judecătorilor, în dosarul angajărilor fictive: Sunt total nevinovat. Nu am făcut presiuni asupra cuiva

Citește și: Sergiu Andon: Procesul lui Dragnea a devenit un joc de imagine

"Ce s-a întâmplat astăzi la ÎCCJ: a venit DNA-ul și a zis 'onorată instanță, vrem să ridică două excepții de neconstituționalitate'. Asta înseamnă că în momentul în care una dintre părți, că e vorba de avocatul apărării sau de acuzare - în cazul acesta DNA-ul vine și ridică aceste excepții - ele în mod normal trebuie trimise de către judecători la CCR.

Care sunt aceste excepții: privind articolul 29 din Legea 78/2000 care prevede 'pentru judecarea în primă instanță a infracțiunilor prevăzute în prezenta lege se constituie complete specializate'. Este exact articolul care a fost invocat și de avocații lui Liviu Dragnea și despre care s-a vorbit foarte mult. 

Și atunci s-a spus că, de fapt, se încearcă să se găsească o portiță pentru a scăpa de proces. Acum însă DNA-ul vine și spune că există un articol de lege potrivit căruia 'pentru judecarea în primă instanță a infracțiunilor prevăzute în prezenta lege se constituie completurile specializate'. (...)

În cazul nostru nu au fost nici la fond, nici la apel specializate. A ajuns DNA-ul să recunoască cumva că în România foarte mulți oameni au fost băgați în pușcărie încălcându-se legea?", a spus Mihai Gâdea.

Citește și: Avocatul lui Liviu Dragnea, uluit de incidentele de la proces: Am nimerit la un meci de fotbal

Citește și: Pronunțarea sentinței în procesul lui Liviu Dragnea se amână până pe 20 mai.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close