Antena 3 CNN Actualitate Milan Ştefan Gubic, un personaj cheie în dosarul vămilor, a dispărut brusc înaintea reţinerilor

Milan Ştefan Gubic, un personaj cheie în dosarul vămilor, a dispărut brusc înaintea reţinerilor

Milan Ştefan Gubic, un personaj cheie în dosarul vămilor, a dispărut brusc înaintea reţinerilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Feb 2011   •   19:17

Printre atâtea audieri, un personaj cheie s-a făcut nevăzut. Şeful de tură de la vama Stamora-Moraviţa, Milan Ştefan Gubic, a dispărut. Cu trei zile înainte de descinderi fusese la un chef, apoi a intrat brusc în concediu. Nu se ştie dacă mai e în ţară. Se ştie, însă, că Milan Gubic este un personaj cu relaţii, un supravieţuitor, indiferent de regim.

Ultima dată Milan Gubic a fost văzut în public sâmbătă seara, la Balul Fermierilor de la Nădlac. Printre invitaţi chiar ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Luni, brusc, şi-a luat concediu medical.

„Duminică seara i s-a făcut rău pe fondul unor afecţiuni mai vechi şi l-a trimis la specialist. Este un pacient care are antecedente şi a solicitat asistenţa conform diagnosticului. I s-a emis şi o trimitire către un cabinet de specialitate din policlinică”, a declarat Orban Ecaterina, medic de familie din Nădlac.

Conform legii Gubic trebuia să fie acasă sau la spital. Este însă de negăsit iar unii spun că a ieşit din ţară.

 


Nu estre exclus ca Milan Gubic să fi ştiut ce-l aşteaptă. Istoria lui demonstrează că a simţit sau a ştiut întotdeauna ce să facă, când să apară şi mai ales când să dispară. Vameş din 1979, Gubic a mai dat socoteală pentru afacerile pe care le făcea în vamă însă de fiecare dată a scapat.

“Eu l-am dat afară pe ăla pentru că a scos afară un camion cu şapte iranieni, deşi erau în consemn internaţional. I-a scos afară pe la Nădlac”, a declarat Nini Săpunaru, fost şef al vămilor în perioada 1997 - 2000.

Se întămpla în 2000 când Gubic a fost acuzat că a luat şpagă ca să lase nişte iranieni urmăriţi intrenaţionali să treacă frontiera. Pentru că nu erau probe, n-a existat dosar penal, dar a fost concediat. A intrat la timp în concediu medical şi a dat Vama în judecată.

După un aşa succes nimic nu i-a mai stat în cale lui Gubic. Şi ca să fie sigur că nu va mai avea probleme a început să cocheteze cu politica găsindu-şi prieteni şi protectori în mai multe partide. În 2008 chiar a candidat la primăria Nădlac.

A priedut la scor şi s-a întors în vamă. Unde afacerile i-au mers tot mai bine. Cei care-l cunosc pe Gubic spun că este un om care ori ştie să-şi aleagă prietenii ori este un om foarte norocos. Cert este că ultimii ani sunt plini de coincidenţe.

Deşi intrarea în Uniunea a redus activitatea vameşilor, Milan Gubic n-a ieşit din sistem ba mai mult a fost mutat într-o vamă la frontiera cu Serbia. Coincidenţă sau nu, numirea a fost făcută după ce arădeanul Sorin Blejnar a fost uns la şefia ANAF şi l-a numit şef peste Regionala Vamală Timiş pe un alt arădean, Aurel Mătiuţ. La puţin timp Gubic a ajuns şef de tură în vama Stamora Moraviţa.

×
Subiecte în articol: retineri
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close