Antena 3 CNN Actualitate Milionarul român jefuit în Bucureşti dormea cu bijuterii şi un ceas de 300.000 de euro la mână, pe care le-a ascuns sub plapumă înainte să fie legat de hoţi

Milionarul român jefuit în Bucureşti dormea cu bijuterii şi un ceas de 300.000 de euro la mână, pe care le-a ascuns sub plapumă înainte să fie legat de hoţi

Dan Nicorescu, excentricul milionar român, dormea echipat în noaptea de 20 octombrie 2020 când a fost jefuit. Avea asupra sa un ceas de lux în valoare de 300.000 de euro, inel cu diamante şi brăţări scumpe. Înainte să fie torturat, milionarul a ascuns bijuteriile sub plapumă.

Milionarul român jefuit în Bucureşti dormea cu bijuterii şi un ceas de 300.000 de euro la mână, pe care le-a ascuns sub plapumă înainte să fie legat de hoţi
Sursa foto: Facebook | Nicorescu Dan
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2023   •   14:45

Un ceas de lux în valoare de 300.000 de euro, trei brăţări din pietre preţioase la mâna stângă, șapte brăţări cu diamante la mâna dreaptă şi trei lănţişoare din aur cu cruciuliţe din diamante albe la gât și un inel cu diamante în valoare de 100.000 de euro avea asupra sa, când dormea, excentricul milionar român Dan Nicorescu în noaptea de 20 octombrie 2020, atunci când a fost jefuit în vila sa din București.

Toate aceste bijuterii, dar și multe altele similare pe care tâlharii le-au găsit în seif au dispărut odată cu unul dintre cei doi indivizi care au dat atacul în cel mai autentic stil mafiot.

Din toată această comoară care valorează jumătate de milion de euro, Nicorescu a recuperat doar o sticlă de Cuvee Dom Perignon Vintage 1995 pe care hoții au furat-o din vilă în noaptea jafului și pe care au uitat-o în apartamentul din sectorul 6 București unde au avut o perioadă ”cuibul”.

Citeşte şi: Afaceristul Dan Nicorescu, tâlhărit în propria casa, într-o zonă lux din Capitală

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

A ascuns ceasul de lux şi inelul cu diamante sub plapumă 

Milionarul român a explicat că nu obișnuia să închidă ușa de la intrare pe timpul nopții, iar pe timpul zilei proprietatea sa din nordul Bucureștiului era păzită de un gardian. Culmea, în ziua respectivă Nicorescu îi dăduse liber paznicului.

Jaful efectiv a avut loc între orele 3.00 și 5.00 dimineața, pe 20 octombrie 2020. Omul dormea la acea oră, într-una dintre camerele de la etaj.

Cei doi hoți îmbrăcați în negru din cap până în picioare cu fețele ascunse de măști de tip ”Anonymus” peste care erau trase cagule de schi negre au pătruns în camera unde dormea Nicorescu. Unul i-a pus mâna la gură, iar cel de-al doilea l-a ținut de picioare.

Citeşte şi: Milionarul Dan Nicorescu şi-a tamponat Bentley-ul la o zi după ce a rămas fără baterie la Ferrari

Trezit din somn, bărbatul a avut prezența de spirit să-și scoată rapid de la mână ceasul de 300.000 de euro și inelul cu diamante de 100.000 de euro pe care le-a ascuns sub plapumă.

S-a zbătut cât a putut fiind ”potolit” cu un aparat cu electroșocuri. Când și-a revenit avea deja cătușe puse la mâini și era legat de un scaun.

Ulterior acestui moment, Nicorescu a fost escortat la parterul vilei unde tâlharii i-au cerut să deschisă seiful, relatează Ziare.com.

Atunci a observat că unul dintre tâlhari purta la mână ceasul său de lux, ediție limitată. Inelul cu diamante, ascuns în plapumă la momentul inițial al atacului, nu l-a mai găsit după ce a scăpat de hoți, semn că aceștia l-au identificat și luat.

Nicorescu a refuzat inițial să deschidă seiful, invocând faptul că nu mai știe cifrul, dar, cu pistolul la cap, cu mâinile legate în cătușe, sub ploaie de lovituri în coaste și sub amenințarea unei ”plimbări” prin pădure, omul a cedat și a deschis ușa casetei unde se aflau alte bijuterii și ceasuri valoroase. Tâlharii au jefuit tot, inclusiv banii găsiți prin casă (sume mici raportat la valoarea bijuteriilor), dar și o sticlă de șampanie de colecție.

Înainte de plecare, Nicorescu a fost legat de piciorul metalic al unei canapele de mari dimensiuni, iar cheile cătușelor au fost lăsate pe o masă din încăpere, astfel încât victima să nu poată ajunge la ele.

Opt ore a stat legat de canapea Nicorescu, până ce partenera sa a venit a doua zi să vadă ce se întâmplă, având în vedere că omul nu mai răspundea la telefon nici ei și nici altor cunoscuți. Femeia l-a găsit întins pe canapea, cu cătușele legate de picior și de elementul metalic al mobilei.

Poliţiştii au reuşit să prindă doar unul dintre hoţi: un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, pe numele său real Serghei Rădean, dar care foloseşte multe alte acte de identitate.

Rădean a fost arestat în noiembrie 2020, la exact o lună de la marele jaf, fiind condamnat pe 2 mai 2023, de Tribunalul Bucureşti, la 11 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă.

Totuşi, anchetatorii români spun că Rădean are cel puţin alţi doi complici, unul rămas neidentificat, iar al doilea, parţial identificat. Ar fi un cetăţean care se declară apatrid din regiunea Transnistria şi care se pare că nu vorbeşte limba română.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close