Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii: "În niciun caz nu se poate vorbi de o criză alimentară!"

Ministrul Agriculturii: "În niciun caz nu se poate vorbi de o criză alimentară!"

În ţara noastră nu există riscul unei crize alimentare, dă asigurări Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii. Faptul că anul trecut condiţiile au fost prielnice pentru culturile agricole ne face acum să stăm liniştiţi, spune ministrul.

Ministrul Agriculturii: "În niciun caz nu se poate vorbi de o criză alimentară!"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    30 Mai 2022   •   14:39

Deşi la nivel global se discută de o criză alimentară, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, asigură că România este departe de a intra într-o astfel de criză, mai ales că anul agricol de anul trecut a fost unul foarte bun, cu recolte bogate.

Astfel, ministrul îi linişteşte pe români, dat fiind cantitatea mare de cereale pe care o produce ţara noastră.



"România nu e în situaţia de a discuta despre o criză alimentară. Faptul că am avut în 2021 un an foarte bun, cu recolte bogate, condiţiile cimaterice au fost aproape perfecte şi toate celelalte condiţii au fost unele extraordinare şi le-a oferit fermierilor români recolte  foarte bune.

Faptul că acum  vom scădea puţin faţă de anul 2021, în niciun caz nu se poate vorbi despre o criză alimentară. Am declarat de foarte multe ori şi vă mai spun încă o dată - Ministerul Agriculturii nu face preţuri. 

 Noi nu ne ocupăm cu preţuri. În schimb, încercăm să fim alături de fermieri şi să îi susţinem, astfel încât să poată rămâne productivi, pentru că în momentul în care noi avem rezultate bune şi nivelul producţiilor rămâne constant, atunci cu siguranţă nu vor creşte preţurile", a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.

×
Subiecte în articol: ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close