Antena 3 CNN Actualitate Extremiştii de la "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" funcţionează sub paravanul unei asociaţii. Care sunt beneficiile

Extremiştii de la "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" funcţionează sub paravanul unei asociaţii. Care sunt beneficiile

Extremiştii de la "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" funcţionează sub paravanul unei asociaţii. Care sunt beneficiile
02 Dec 2015   •   09:44

Extremiştii de la "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" funcţionează în România sub paravanul unei asociaţii. Beneficiază astfel de finanţare atât de la autorităţile locale conduse de UDMR, cât şi din Ungaria. 

 
Este cea mai importantă organizaţie extremistă din ţara noastră care militează constant pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Membrii grupării şi-au exprimat de multe ori afinitatea pentru Rusia. 
 
Pe contul oficial de youtube al Mişcării de Tineret "64 de Comitate", membrii formaţiunii se mândresc cu marşurile prin aşa-numitul Ţinut Secuiesc, dar şi cu bătăile cu jandarmii români.
 
Steagurile secuieşti şi ale partidului fascist maghiar "Crucea cu Săgeţi" apar în majoritatea înregistrărilor.
 
Gruparea funcţionează în ţara noastră sub titulatura "Asociaţia Szent Laszlo Serege" şi beneficiază de susţinere financiară din partea autorităţilor locale conduse de UDMR. Mai multe tabere pentru tineretul maghiar, organizate de HVIM, au fost finanţate an de an de Primăria Târgu Secuiesc. 
 
O hotărâre din 2012 arată că Primăria Târgu Secuiesc a finanţat cel puţin șase asemenea evenimente. În plus, trupe precum celebra Karpatia au venit în România şi au cerut dizolvarea tratatului de la Trianon şi revenirea la Ungaria Mare.
 
La fel s-a întâmplat şi în anul 2011. Festivalul Insula secuiască a fost sponsorizat de Consiliul Judeţean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor. Aici tinerii care au participat la manifestaţia, aşa-zis culturală, au învăţat să tragă cu arma.
 
În plus, gruparea primeşte finanţare şi din Ungaria, de la Jobbik, dar şi de la partidul de guvernământ, Fidesz. 
 
Potrivit unor date oficiale, începând cu anul 2011, fundaţiile partidelor Fidesz şi Jobbik au alocat zeci de mii de euro organizaţiilor din Transilvania, în special Mişcării celor 64 de Comitate, pentru manifestările organizate de acestea pe teritoriul României. 
 
Mai mulţi ultranaţionalişti maghiari au fost puşi de SRI pe lista celor consideraţi problemă de siguranţă naţională. Doi dintre ei sunt legaţi direct de HVIM: Laszlo Toroczkai şi Zagyva Gyorgy Gyula, fondatorul şi preşedintele organizaţiei.
 

×
Subiecte în articol: asociatie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close