Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Putin nu arată şi nu se exprimă ca un om normal. Pare că este dispus să prăbușească propria ţară"

Radu Tudor: "Putin nu arată şi nu se exprimă ca un om normal. Pare că este dispus să prăbușească propria ţară"

"Liderii occidentali ar trebui acum să înțeleagă că este suficient instabil Vladimir Putin încât să folosească o armă nucleară tactică pentru a genera o victorie sângeroasă a Rusiei în Ucraina", a spus Radu Tudor, analist militar, subliniind că anunțul privind mobilizarea parțială ar putea să însemne şi începutul unor revolte, dar şi stoparea sprijinului popular pentru acest război neprovocat şi brutal din Ucraina.

Radu Tudor: "Putin nu arată şi nu se exprimă ca un om normal. Pare că este dispus să prăbușească propria ţară"
Sursa foto: Antena 3/Getty Images
de Claudia Popovici    |    21 Sep 2022   •   16:48

Sunt proteste la această oră în Rusia, după anunțul lui Vladimir Putin despre mobilizarea parțială.

The Guardian publică fotografii cu ruşii care au ieşit în stradă şi afișează mesajul "Nu mobilizării".

Alte imagini arată cum trupele lui Vladimir Putin se pregătesc pentru aceste acţiuni în stradă. Mișcarea rusă Vesna cheamă la proteste, după discursul lui Putin.

"Mii de bărbaţi vor fi aruncați în maşina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri?", spun aceştia.

Activiștii le propun cetăţenilor să se adune astăzi la orele 19:00 în centrele din orașele lor.

Pe internet, de asemenea, a apărut o petiţie împotriva mobilizării care a strâns deja câteva sute de mii de semnături din partea rușilor.

Este clar că rușii vor să plece din ţară, iar datele arată că au fost epuizate biletele de avion spre Turcia, Georgia şi Armenia.

Astăzi cele mai multe căutări pe internet sunt despre cum să scapi de amantă sau cum să scapi de mobilizare.

"Pare că Putin şi clica sa sunt singurii care doresc acest război. Dacă populaţia vrea să plece din ţară, dacă tinerii se tem că vor fi luați de pe stradă de poliţie sau de armată pentru a fi duși pe front, atunci situaţia se poate degrada extrem de periculos.

O bună parte din cetățenii acestei ţări nu doresc să ducă războiul pe care îl poartă Putin în Ucraina şi această ruptură puternică între Putin şi populaţia rusă ar putea fi chiar determinată de anunțul făcut astăzi.

Mobilizarea parțială ar putea să însemne şi începutul unei revolte în mai multe orașe din Federaţia Rusă şi stoparea sprijinului popular pentru acest război neprovocat şi brutal.

Nimeni nu cred că vrea mii de sicrie pe teritoriul Federaţia Ruse. Oricum, nimeni nu reușește să înțeleagă cum cea mai mare ţară din lume să îşi dorească bucățele dintr-un alt stat independent, generând zeci şi sute de mii de morți.

Drept care, cred că Putin se află cu spatele la zid şi a făcut această amenințare cu arma nucleară știind că este ultima lui opțiune de amenințare a Occidentului.

Eu cred că nu va pune niciodată în aplicare acestă amenințare, dar retorica resupune un gen de angajament din partea noastră care să determine o apărare foarte fermă şi eficientă în faţa unei astfel de amenințări nucleare (...)

Putin nu arată şi nu se exprimă ca un om normal. Pare în afara rațiunii. Pare că este dispus să prăbușească propria ţară, Rusia, doar de dragul de a marca niște teritorii invadate şi cucerite în Ucraina.

Liderii occidentali ar trebui acum să înțeleagă că este suficient instabil Vladimir Putin încât să folosească o armă nucleară tactică pentru a genera o victorie sângeroasă a Rusiei în Ucraina ", a explicat Radu Tudor, analist militar, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Război Ucraina
Parteneri
Criză în Kosovo: zeci de sârbi înarmați sunt asediaţi într-o biserică
x close