Antena 3 CNN Actualitate Modificarea care îi va înfuria pe unii şoferi. Ce se întâmplă cu şoferii care n-au ŞCOALĂ

Modificarea care îi va înfuria pe unii şoferi. Ce se întâmplă cu şoferii care n-au ŞCOALĂ

Modificarea care îi va înfuria pe unii şoferi. Ce se întâmplă cu şoferii care n-au ŞCOALĂ
de O.P.    |    26 Feb 2015   •   07:09

 N-ai carte, n-ai parte de permis de conducere. O nouă lege care le-ar intrezice analfabeţilor să dea examenul auto a trecut de Senat şi va ajunge la Camera Deputaţilor.  

Conform noilor prevederi,  cei care doresc să urce la volan ar putea fi obligaţi să prezinte o adeverinţă care să ateste faptul că au absolvit 8 clase.

Până la şcoala de şoferi, cei care îşi doresc permis vor trebui să treacă pe la şcoală.  Fără o diplomăde gimnaziu, nimeni nu-şi va mai putea lua permisul de conducere.

Foarte mulţi spun că adoptarea acestei legi este cu atât mai necesară dacă luăm în calcul numeroasele accidente tragice provocate de şoferi analfabeţi.

Pe 29 octombrie 2013, Onorus Mirică a intrat în plin cu maşina într-o ambulanţă şi a omorât trei bărbaţi şi a rănit alte cinci persoane. Şoferul, care abia ştia să scrie şi să citească, a fost condamnat în ianuarie 2014 la trei ani cu suspendare.

Iar ca el, multi altii. În 2008 izbucna un imens scandal în judeţul Argeş legat de modul de acordare al permiselor. 14 instructori auto şi poliţişti de la Serviciul de Permise Argeş au ajuns în faţa magistraţilor şi au primti ani grei de închisoare pentru că au dat carnete auto în schimbul a câteva sute de euro.  Pentru a opri reţeaua, procurorii s+au infiltrat printre instructorii auto pozand în elevi sau intermediari ai şpâgii.

Asta nu îi impiedica insa pe politisti sa ia spaga si sa dea permisul auto. Culmea, instructorii se plangeau ca oamenii legii luau prea multi bani si ei nu mai ramaneau cu nimic din spaga.

Susţinătorii legii care îi obligă pe aspiranţii la titlu de şofer să facă dovada că au absolvit liceul spun că odată adoptată legea şi de senat, astfel de situaţii nu vor mai avea loc. 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close