Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care un bărbat atacat de urs face un gest salvator și scapă de fiară

Momentul în care un bărbat atacat de urs face un gest salvator și scapă de fiară

Un bărbat a trăit spaima vieții lui după ce a avut ghinionul să se întâlnească cu un urs în pădure. Fiara nu a părut deloc intimidată și a mers țintă către om imediat ce a avut ocazia.

Momentul în care un bărbat atacat de urs face un gest salvator și scapă de fiară
Sursa foto: captura video
de Gabriel Dano    |    07 Iun 2022   •   21:35

Întâmplarea a avut loc în SUA, iar norocosul bărbat, care se plimba singur prin pădure, a filmat întreaga aventură cu o cameră pe care o avea atașată de corp.

În zadar a sperat omul că animalul va pleca în altă direcție în pădure. A încercat să vorbească cu el, să-i transmită încredere, să îi spună că pleacă și că nu vrea să îi încalce teritoriul. Deși ursul părea la un moment dat că se va urca într-un copac sau că o va apuca pe vreo cărare, renunțând să-l mai urmărească pe bărbat, până la urmă fiara a micșorat distanța dintre ei.

Doar că omul a folosit singura sa armă pe care o avea la îndemână: un spray special împotriva urșilor. A fost momentul în care ursul a reacționat așa cum spera, din tot sufletul său, bărbatul.

Urșii bruni și negri americani sunt în general diurni, ceea ce înseamnă că sunt activi în cea mai mare parte în timpul zilei, potrivit Wikipedia. Cu simțul lor acut al mirosului, urșii pot localiza carcasele de la câțiva kilometri distanță. Ei se folosesc de simțul mirosului pentru a localiza hrana, pentru a întâlni perechea, pentru a evita rivalii și pentru a-și recunoaște puii.

Prima reacție a unui urs la întâlnirea cu un om este să fugă. Autorul american Fergus Charles enumeră câteva cauze posibile pentru această reacție instinctivă, fiecare fiind o speculație sau o teorie bazată mai mult pe intuiție decât pe dovezi fizice. Unii speculează că urșii își moștenesc natura precaută de acum mii de ani, când trebuiau să se ferească de carnivorele mai mari și mai periculoase.

Unii cred că urșii au ajuns să relaționeze prezența umană cu armele de foc sau cu alte arme de care au ajuns să se teamă. Alții cred că vânătorii tind să ținteze urșii mai agresivi, lăsând astfel doar urșii mai timizi să se reproducă, creând o populație de urși mai puțin ostilă decât înainte, mai spune sursa citată.

 

 

 

×
Subiecte în articol: urs
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close