Antena 3 CNN Actualitate Motivul pentru care românii au primit altfel de mesaje RO-Alert în această seară

Motivul pentru care românii au primit altfel de mesaje RO-Alert în această seară

Românii din trei judeţe au fost alertați, vineri seară, prin sistemul RO-ALERT, privind dispariția unui minor din Galați. Între timp, băiatul a fost găsit în Gara de Nord din Bucureşti, la scurt timp de la avertismentul transmis de autorități.

Motivul pentru care românii au primit altfel de mesaje RO-Alert în această seară
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    30 Sep 2022   •   22:57

Locuitorii din Galaţi, Tulcea şi  Bucureşti din au fost anunțați, vineri seară, printr-un mesaj pe telefonul mobil despre dispariția unui copil din Galaţi.

Nu este primul mesaj pe care RO-Alert îl trimite în cazul copiilor dispăruţi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acest tip de alertă a mai fost dat şi în alte oraşe din ţară. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) lansează mesajul după indicaţiile Poliţiei, în funcţie de informaţiile pe care le au despre copiii dispăruţi.

Polițiștii au fost sesizați de o femeie, din municipiul Galați, că în jurul orei 12.30, fiul său vitreg, Angelin George Druțu, a plecat de acasă, în urma unei discuții telefonice avute cu tatăl său, aflat în străinătate şi nu a mai revenit.

Din fericire, băiatul de 13 ani a fost găsit în Gara de Nord din Bucureşti şi se află în custodia colegilor de la Poliția Transporturi.

"În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că minorul a cumpărat un bilet din gara CFR Galați și s-a urcat în trenul cu destinatia București, cu plecare la ora 14.45.  A fost recunoscut de mama sa in urma vizionarii inregistrarilor video de pe camerele video. A fost dat RO-Alert în București, dar și Tulcea", au transmis poliţiştii.

Sistemul RO-Alert - Copil dispărut a fost lansat din luna mai de Guvern, în colaborare cu Poliţia Română, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi STS.

×
Subiecte în articol: mesaje minor Galați
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close