Antena 3 CNN Actualitate Nămeți cât mașina de înalți pe un drum intens circulat din România

Nămeți cât mașina de înalți pe un drum intens circulat din România

DN 11 A, în zona Podu Turcului (județul Bacău) - Bârlad (județul Vaslui), a fost redeschis circulației luni, 30 ianuarie. Nămeții de pe marginea drumului sunt la nivelul autoturismelor.

Nămeți cât mașina de înalți pe un drum intens circulat din România
Sursa foto: DRDP Iasi Oficial/ Facebook
de Silvia Preda    |    30 Ian 2023   •   16:23

Se circulă în condiții bune pe DN 11A, Podu Turcului (BC) - Bârlad (VS), în urma intervențiilor susținute ale echipelor DRDP Iași. Acest tronson de legătură între județele Vrancea și Vaslui a fost închis temporar duminică (interval 03:30 - 14:00), din cauza ninsorii abundente și a viscolului, transmit autorităţile.

În imagini, se pot vedea nămeții de pe marginea drumului, pe unele porțiuni la nivelul autoturismelor.

Carosabilul în zonă se prezintă momentan umed, fără precipitații, la o temperatură a aerului de aproximativ -3°C.

Citeşte şi: Ninsori puternice în România! Temperaturile vor coborî până la -10 grade Celsius

Va continua să ningă în zilele următoare în România, spun meteorologii. Iar temperaturile vor coborî sub -10 grade Celsius.

Elena Mateescu, șefa Autorității Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat, la Antena 3 CNN, că temperaturile vor scădea și mai mult în perioada următoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekendul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte", a declarat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: nameti zapada Podu Turcului
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close