Antena 3 CNN Actualitate Nereguli la Centrul de zi "Ion Holban” din Iași. 62 de copii cu nevoi speciale locuiesc în condiții improprii. Prefectul cere demisia președintelui CJ

Nereguli la Centrul de zi "Ion Holban” din Iași. 62 de copii cu nevoi speciale locuiesc în condiții improprii. Prefectul cere demisia președintelui CJ

PSD cere demisia lui Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, în condițiile în care 62 de copii cu nevoi speciale locuiesc în condiții improprii, iar Consiliul Județean Iași ar cunoaște situația de foarte multă vreme.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2023   •   14:11

Centrul "Ion Holban" Iași unde locuiesc 62 de copii cu nevoi speciale nu mai are licență de funcționare din 30 iunie 2023.

Condițiile improprii au condus la închiderea Centrului de plasament.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Am prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă un raport detaliat al primelor zile de controale efectuate de instituțiile de specialitate la Centrele de protecție socială pentru bătrâni și copii.

Echipele mixte de verificare au constatat că Centrul de plasament "Ion Holban" aflat în subordinea Consiliului Județean Iași nu mai are licență de funcționare din data de 30 iunie 2023.

Citește și: Poliția face publică identitatea pistolarului care a împușcat un bărbat în Gorj. Petre Stăncioi a fost recent condamnat pentru șantajarea fostei soții | În trecut, a incendiat mașinile șefilor Poliției

Cu toate acestea acolo încă locuiesc 62 de copii cu nevoi speciale.

De asemenea, în urma controlului au fost găsite grave neconformități, bucătăria și spălătoria fiind închise pentru că nu erau asigurate condițiile minime de igienă.

În plus, imobilul se găsește într-un avansat stadiu de degradare punând în pericol siguranța și sănătatea copiilor care locuiesc acolo”, transmite prefectul județului Iași, Petru Bogdan Cojocaru.

Potrivit acestuia, la nivelul Consiliului Județean Iași situația de la Centrul “Ion Holban” era cunoscută de foarte multă vreme.

"Dând dovadă de o neglijență aproape criminală, timp de 3 ani Costel Alexe și colaboratorii săi nu au făcut nimic.

Nici nu au modernizat spațiul, nici nu au mutat copiii. Incompetență și indiferență.

Sistemul trebuie regândit cu oameni performanți, preocupați de activitatea din administrație.

Moral este ca toți peneliștii care conduc Consiliul Județean, în frunte cu Costel Alexe, să își dea demisia din funcțiile pe care le dețin.

Sunt dispus să mă implic alături de instituțiile responsabile de rezolvarea acestei situații pentru a identifica cele mai bune soluții de relocare a copiilor.

Chiar dacă există un proiect de construire a 3 case de tip multifamilial în care vor fi mutați acești copii, Consiliul Județean și DGASPC au obligația de a le asigura permanent cele mai bune condiții.

Scuza că nu am mai făcut investiții pentru că acești copii urmează să fie mutați nu ține.

Copiii cu nevoi speciale necesită îngrijire optimă și azi și mâine, nu peste 3 ani.

Acesta este un mod cinic de a vedea lucrurile. Fără responsabilitate, viziune și nicio urmă de empatie”, adaugă prefectul.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close