Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă, veste bună pentru bucureșteni: Dăm bani pentru reparația avariilor din Capitală

Nicolae Ciucă, veste bună pentru bucureșteni: Dăm bani pentru reparația avariilor din Capitală

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunțat la sfârșitul unei discuții cu primarul general al Capitalei, la care au participat și alți membri ai Guvernului, că a fost identificată suma necesară astfel încât să fie sporită capacitatea de intervenție a echipelor de mentenanță și reparații la avariile de la sistemul de termoficare din București.

Nicolae Ciucă, veste bună pentru bucureșteni: Dăm bani pentru reparația avariilor din Capitală
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    11 Dec 2020   •   14:20

”Luând act de problemele cu care se confruntă cetățenii Capitalei, am avut o discuție cu mai mulți membri ai cabinetului care pot să aibă soluții ca împreună cu autoritățile locale ale municipiului București să identificăm ceea ce avem de făcut, nu să rezolvăm problema, pentru că este o problemă care vine de mulți ani în urmă, să identificăm acele soluții care să asigure livrarea de apă caldă și căldură pentru populația Capitalei.

Am luat cu toții act de toate problemele cu care se confruntă Capitala, nu este o situație deloc ușoară, sunt aspecte care vor trebui rezolvate în timp, dar astăzi am identificat împreună cu ministrul Finanțelor, suma necesară astfel încât să putem să sporim capacitatea de intervenție a echipelor de mentenență și reparații.

Vom aloca banii necesari Primăriei Capitalei ca să poată să achiziționeze acest serviciu din mediul privat și astfel, echipele ELCEN și cele de la Termoenergetica să poată să fie permanent în teren și să scurtăm cât de mult se poate timpul în care cetățenii nu vor avea apă caldă și căldură”, a declarat Nicolae Ciucă.

Când vor avea din nou bucureştenii apă caldă şi căldură. Administrator ELCEN: "Temperaturile vor creşte progresiv"

Sute de blocuri din Capitală nu au căldură din cauza avariilor sau a faptului că în reţea nu e presiune. În exclusivitate pentru Antena 3, Claudiu Creţu, administrator ELCEN spune când vor avea din nou bucureştenii căldură.

Claudiu Creţu, administrator ELCEN a precizat pentru Antena 3 că, în primul rând trebuie să înţelegem cauzele avariilor subliniind că în ultimii ani nu s-au făcut investiţii şi reparaţii în reţeaua de termoficare. 

"În primul rând trebuie să înţelegem cauzele. Din păcate lipsa de reparaţii şi investiţii pe reţeaua de termoficare aşa cum am prezentat în ultimul an, sau în ultimii doi ani, a dus la creşterea pierderilor, scăderea presiunii din reţea.

Apa fierbinte se pierde în subsolul Bucureştiului şi nu mai ajunge la paramentrii care trebuie în caloroifere. Sunt cifre care arată că pierderile s-au triplat în ultimii patru ani ”,  a spus pentru Antena 3 Claudiu Creţu, administrator ELCEN.

Avariile au fost majore spun reprezentanţii ELCEN care au anunţat că problema este pe cale să fie remediată

"Dincolo de aceste pierderi se pune o presiune foarte mare pe instalaţiile energetice, în momentul în care trebuie să produci în plus apă fierbinte pentru a acoperi aceste pierderi şi, din păcate aşa cum ştim, aceste intalaţii sunt foarte vechi pentru că nu s-a mai investit în ele, există şi aceste avarii.

Vineri noaptea a fost această avarie gravă la CET Sud, echipele au intervenit imediat. Pe parcusul nopţii s-au rezilvat 75% din cazuri, restul s-a rezolvat progresiv. Temperaturile vor creşte progresiv în cursul nopţii, în cursul zilei de mâine", a mai precizat administratorul ELCEN Claudiu Creţu.

Claudiu Creţu a mai spus că "este nevoie de timp, astfel încât moleculele de apă fierbinte din CET să ajungă în calorifere. Vorbim de o zi, maxim două".

În plus, locuitorii Capitalei au fost avertizați de noua administrație a orașului că vor avea parte de probleme în alimentarea cu energie termică şi în această iarnă, din cauza situației precare a rețelei de distribuție. 

"Din experienţa anilor trecuţi la inceputul iernii sunt probleme mai multe pănă când sistemul se aşează hidraulic. Estimăm că aceste probleme să scadă, să se diminueze”,a mai precizat administratorul ELCEN, Claudiu Creţu.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă apă caldă
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close