Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă, clarificări despre taberele de instrucție a soldaților ucraineni în România: ”Nu încape în discuție”

Nicolae Ciucă, clarificări despre taberele de instrucție a soldaților ucraineni în România: ”Nu încape în discuție”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la Oradea, că nu vor fi instalate tabere de instrucție a soldaților ucraineni în România.

Nicolae Ciucă, clarificări despre taberele de instrucție a soldaților ucraineni în România: ”Nu încape în discuție”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    20 Apr 2022   •   13:41

„Am văzut că există informația conform căreia pe teritoriul României s-ar instrui militari ucraineni. Nu încape în discuție. Fac apel la cetățenii români să aibă grijă de unde se informează. Este o situație de securitate deosebit de complicată și în acest ansamblu există multe informații care fac parte din domeniul dezinformării și al propagandei. Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informații.

Clarificările premierului vin după ce purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunţat că va începe un program de pregătire pentru militarii ucraineni, care va fi făcut de specialiştii NATO, însă nu pe teritoriul Ucrainei.

John Kirby nu a vrut să dezvăluie mai mult despre regiunile de antrenament selectate. „Un număr mic de ucraineni vor fi instruiţi în folosirea tunurilor Howitzer şi după aceea vor fi trimişi înapoi în ţara lor pentru a-şi pregăti colegii”, a explicat purtătorul de cuvânt.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Ucraina soldati
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close