Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă a reafirmat sprijinul pentru candidatura Moldovei, Ucrainei și Georgiei la admiterea în UE

Nicolae Ciucă a reafirmat sprijinul pentru candidatura Moldovei, Ucrainei și Georgiei la admiterea în UE

Premierul Nicolae Ciucă a reafirmat, marți, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Apărării din Republica Moldova, sprijinul României pentru ca Moldova, Ucraina și Georgia să devină candidate la admiterea în Uniunea Europeană.

Nicolae Ciucă a reafirmat sprijinul pentru candidatura Moldovei, Ucrainei și Georgiei la admiterea în UE
Sursa foto: Guvernul romaniei
07 Iun 2022   •   20:49

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, marți, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării din Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi.

Nicolae Ciucă a reafirmat sprijinul României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina și Georgia, să devină candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

„Nevoia abordării unitare a celor trei state din trio-ul asociat se regăsește permanent pe linia eforturilor susținute ale României pe această direcție”, susțin reprezentanții Guvernului.

Oficialul de la Chișinău a mulțumit pentru sprijinul constant al României, susținerea politică, economică și financiară pentru ca Republica Moldova să traverseze crizele suprapuse cu care se confruntă – refugiați, criza energetică, inflația – dar și pentru a-și atinge dezideratul de a dobândi statutul de candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali au discutat și despre fluidizarea traficului la frontieră. „În acest sens, optimizarea procedurilor de lucru va putea permite eficientizarea acțiunilor derulate pentru controlul la frontieră. Au mai fost abordate problematica energiei și evoluțiile de securitate din regiune, cu precădere dezinformarea și propaganda respectiv elementele de război hibrid prezente în stânga Prutului”, a mai transmis Guvernul.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close