Întrebat dacă este vizat şi şeful STS, Marcel Opriş, Tiberiu Niţu i-a rugat pe jurnalişti să nu mai personalizeze anchetele.
"Nu este vizat nimeni în mod personal, nu mai personalizaţi anchetele noastre".
Procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, declara marţi că în cazul accidentului aviatic din Apuseni există "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au făcut parte din celulele de criză, persoane care au calitatea de ministru".
El a menţionat că sunt câteva categorii de persoane care au fost audiate şi care reprezintă personalul ISU, Jandarmeriei, personalul silvic, localnicii, pădurarii care au participat la căutări şi victimele.
Toţi cei care nu şi-au făcut treaba în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni vor ajunge în faţa procurorilor militari, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba Iulia şi-a declinat competenţa spunând că ar putea fi şi miniştri vinovaţi pentru urmările accidentului.
Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.
Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.