Antena 3 CNN Actualitate Noile restricții, mai dure, ar putea fi impuse chiar de duminică

Noile restricții, mai dure, ar putea fi impuse chiar de duminică

Noile restricții aflate pe masa guvernului, ar putea intra în vigoare pe 14 martie, odată cu prelugirea stării de alertă.

Noile restricții, mai dure, ar putea fi impuse chiar de duminică
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Mar 2021   •   12:43

Potrivit unor surse, declarația pe propria răspundere va fi obligatorie dacă vom ieși din casă după ora 22:00, nu după ora 23:00, cum este acum. 

Asta ar presupune și modificarea tuturor restricțiilor aflate în vigoare, precum reducerea programului restaurantelor sau al teraselor până la ora 22:00.

O altă măsură luată în calcul este interdicția pentru unitățile de cazare din stațiuni și alte zone turistice să ocupe mai mult de jumătate din camere. 

Sursele guvernamentale spune că discuțiile au loc în contextul în care, în ultima perioadă, numărul cazurilor de coronavirus a crescut îngrijorător. 

Vlad Voiculescu, anunț despre noi restricții în România. ”Lucrurile au devenit îngrijorătoare!”

Întrebat de jurnaliști dacă ar putea fi luate noi restricții în România, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus, Vlad Voiculescu a declarat că nu exclude o astfel de opțiune.

”Dacă lucrurile merg așa în continuare, nu putem exclude alte restricții. Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi, lucrurile încep să devină îngrijorătoare.

Atât testarea cât și raportarea ne arată o imagine a realității. Consider că sunt mai mulți indicatori pentru imaginea reală, însă indicatorul care nu poate fi pus în niciun fel la îndoială este numărul de pacienți din secțiile de Terapie Intensivă. Și acest număr crește, a crescut în fiecare zi, așa că apelul nostru e ca oamenii să respecte regulile și să se protejeze pe ei și pe ceilalți!”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre lockdown

"În acest moment, nu avem pe masă o discuție pentru un lockdown total", a spus secretarul de stat, întrebat fiind despre eventualele noi măsuri restrictive în contextul creșterii ratei de incidență.

Arafat a arătat că autoritățile preferă să abordeze situația la nivel local.

"În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor (la interior), teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție”.

Raed Arafat: Apariția celor trei variante de COVID în România era de așteptat

El a comentat și situația creată în urma confirmării, în România, a variantelor britanică, sud-africană și braziliană a SARS-CoV-2.

"Era de așteptat (...) Dacă se călătorește, dacă lumea merge în concedii peste tot, era clar că vom ajunge să avem aceste tulpini în România. Unica metodă de control rămâne partea de protecție: mască, distanțare, anumite măsuri de limitare a răspândirii, cum s-a dispus la Timișoara.

×
Subiecte în articol: restricţii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close