Antena 3 Actualitate Nou caz de gripă porcină, în România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 17 (VIDEO)

Nou caz de gripă porcină, în România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 17 (VIDEO)

17 Iun 2009   •   14:54
Nou caz de gripă porcină, în România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 17 (VIDEO)

Nou caz de gripă porcina în România. Institutul Cantacuzino a confirmat încã un caz de gripã AH1N1. Este vorba despre un bãrbat care a călătorit în acelaşi avion cu fetiţa internatã, cu câteva zile în urmã, la Timişoara. Omul a stat pe scaunul din spatele acesteia.

În urmă cu o săptămână, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ridicat nivelul de alertă de la 5 la 6 în cazul gripei porcine. Practic, OMS a consfinţit oficial pandemia de gripă porcină.

Faza a şasea arată că virusul A H1N1 a ajuns la o răspândire largă. Severitatea acestuia este, încă, moderată, potrivit specialiştilor.

În România, numărul persoanelor infectate cu virusul a ajuns acum la 17. Duminică, alte două cazuri de infectare cu virusul AH1N1 au fost confirmate.

Virusul A/H1N1 a contaminat aproape 36.000 de persoane din 76 de state şi a provocat moartea a peste 160 de oameni, conform ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, organism care a declarat recent prima pandemie a secolului.

Vedeţi care sunt măsurile pentru prevenirea contaminării cu virusul AH1N1Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close