Antena 3 CNN Actualitate Nou episod din mafia vămilor: Şeful de la Siret spune că din banii luaţi plătea personalul auxiliar

Nou episod din mafia vămilor: Şeful de la Siret spune că din banii luaţi plătea personalul auxiliar

Nou episod din mafia vămilor: Şeful de la Siret spune că din banii luaţi plătea personalul auxiliar
14 Feb 2011   •   23:13

Mafia vămilor din Romania a ajuns la un nou episod. Şeful de la Siret spune că nu a luat şpagă, ci bani din care plătea personalul auxiliar angajat la frontierele ţării. Directorul ANAF vine şi el cu completări. Susţine că nu are nicio legătură cu arestările făcute şi că cei reţinuţi nu au fost angajaţi pe timpul mandatului său.

Timp de cateva ore poliţiştii şi vameşii de la Siret au încercat să le explice judecătorilor că ar trebui judecaţi în libertate. Au încercat să reconstituie pas cu pas drumul banilor primiţi de omul infiltrat de procurori.

"Noi dădeam bani acolo şi erau aşa, ca o formă de protocol. Mai mult, eu i-am dat banii în perspectiva sărbătorilor de iarnă, pentru că urmau să vină acolo în vamă urători. Trebuie să ştiţi că noi plăteam acolo tot şi noi ne gospodăream, nimeni nu trimitea bani pentru reparaţiile curente sau pentru femeia de serviciu, veneam cu bani de acasă", se arată în declaraţia lui Aurel Anea, fost şef vama Siret.

 


Explicaţia fostului şef de la Siret nu i-a înduplecat pe judecători. Atat Aurel Anea cat şi alţi 13 colegi au rămas în arest preventiv. Magistraţii s-au bazat pe probele procurorilor care susţin că fostul şef al vămii ar fi împărţit bani inclusiv agentului sub acoperire.

Şeful Agenţiei de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, susţine că habar nu avea de afacerile vameşilor.

Declaraţia lui Sorin Blejnar vine după ce, în ultimele zile, s-a vorbit mult despre faptul că vameşii reţinuţi şi cercetaţi pentru trafic de influenţă şi luare de mită nu erau de capul lor şi erau coordonaţi de către personaje suspuse în administraţie, politică şi sindicate.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close