Antena 3 CNN Actualitate Nu există români morți sau răniți în cutremurele din Turcia, până în acest moment. Anunțul făcut de Guvern

Nu există români morți sau răniți în cutremurele din Turcia, până în acest moment. Anunțul făcut de Guvern

Datele existente până în acest moment arată că niciun român nu a murit sau nu a fost rănit în urma seriilor de cutremure din Turcia, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. 

Nu există români morți sau răniți în cutremurele din Turcia, până în acest moment. Anunțul făcut de Guvern
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    08 Feb 2023   •   17:12

"Potrivit datelor primite de la Ministerul Afacerilor Externe, cel puțin până în acest moment, nu avem informații privind cetățeni români care să fie răniți sau decedați ca urmare a cutremurelor din Turcia din ultimele zile", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În Turcia sunt, în acest moment, aproape 5.000 de salvatori şi 200 de câini, conform şefului DSU, Raed Arafat.

Echipele de căutare şi salvare din România vor rămâne acolo oricât este nevoie, chiar dacă vor trebui schimbate sau suplimentate, a mai spus acesta.

Bilanţul morţilor din Turcia şi Siria a depăşit, miercuri, pragul de 11.200 şi creşte de la o oră la alta. Peste 50.000 de oameni au fost salvaţi în Turcia până acum. Siria a activat azi Mecanismul de protecţie civilă al UE.

Citește și: Cutremur în Turcia şi Siria | Peste 11.200 de decese

Echipa Antena 3 CNN a reuşit să ajungă în urmă cu scurt timp în oraşul Antakya din sudul Turciei, unul dintre cele mai afectate. Prăpădul se vede cu ochiul liber peste tot! 

Antakya este un oraș ruină. Sunt clădiri prăbușite absolut la fiecare pas. Sunt magazine, case, blocuri, oameni în suferință... Oameni care își plâng morții. Salvatori care lucrează până la epuizare. Moschei puse la pământ...

Cutremurul de 7,8 s-a simțit cel mai mult în acest oraș din sud-estul Turciei, la granița cu Siria. Un oraș efectiv ras de pe fața pământului.

Oamenii, din păcate, nici nu au unde să se ducă, n-au unde să doarmă, mulți stau pe străzi, mulți așteaptă ajutor internațional.

Se fac tabere de sinistrați la marginea orașelor, sunt corturi care se ridică și acolo dorm oamenii. Așteaptă ajutor din partea guvernului, așteaptă ajutor internațional, haine, pături, mâncare.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close