Antena 3 CNN Actualitate O nouă plângere penală pe numele procurorului Emilian Eva

O nouă plângere penală pe numele procurorului Emilian Eva

O nouă plângere penală pe numele procurorului Emilian Eva
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Iul 2015   •   13:20
Noi abuzuri ale procurorului din dosarul Telepatia, Emilian Eva, ies la iveală. 
 
Fostul director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Domeniilor Statului, Corneliu Popa, i-a făcut plângere penală anchetatorului acuzat acum de corpuţie. 
 
Popa îl acuză pe Emilian Eva de cercetare abuzivă, şantaj şi ameninţare. 

În plângerea penală adresată procurorlui general al României şi şefei DNA, Corneliu Popa a ataşat stenogramele unei discuţii pe care a avut-o cu procurorul Emilian Eva în timpul cercetărilor din dosarul Telepatia.

Din discuţii reiese că anchetatorul l-a ameninţat de trei ori pe fostul şef al ADS, dacă nu spune ceva despre profesorul Dan Voiculescu.


 
Procuror Eva: De unde îl cunoaşteţi pe Dan Voiculescu?
Popa Corneliu: Nu l-am cunoascut în viaţa mea pe Dan Voiculescu.
Procuror Eva: Atunci de ce i-aţi dat ICA pe bani de nimic?
Popa Corneliu: Din câte îmi amintesc, ICA nu a fost cumparată de Dan Voiculescu.
Procuror Eva: Şi Hotărârea de Guvern prin care a trecut la ADS, de ce aţi făcut-o?
Popa Corneliu: Când a fost adoptată această Hotărâre de Guvern eu nu eram la ADS şi, din câte cunosc, acesta Hotărâre de Guvern a fost iniţiată de Ministerul Agriculturii.
Procuror Eva: Domnule Popa, văd că nu vreţi să cooperaţi cu mine, să ştiţi că eu cunosc mai multe despre ceea ce s-a întamplat şi cred că ar fi bine să vă schimbaţi comportamentul şi să spuneţi tot ce ştiţi despre Dan Voiculescu. Eu ştiu că dumneavoastra aţi fost un pion în această chestiune în care aţi fost folosit şi dacă acceptaţi să îl dati pe Dan Voiculescu s-ar putea să fie mult mai bine, astfel suportaţi consecinţele şi dumneavoastră, şi alţii.
Popa Corneliu: Aşa cum v-am spus, nu-l cunosc şi nu l-am cunoscut pe Dan Voiculescu.
 
Sursa: Plângere penală

 
În timpul audierii, Emilian Eva admite că fostul şef al ADS nu are nicio vină în dosarul Telepatia, însă continuă să îl ameninţe dacă nu oferă informaţii false despre privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. 
 
 
Popa Corneliu: În ADS s-au stabilit clar nişte proceduri identice pentru toate privatizările şi pentru această licitaţie au fost respectate întocmai aceste proceduri, aprobarea finală fiind a Consiliului de Administraţie al ADS.
Procuror Eva: Nu mă interesează Consiliul de Administraţie al ADS, că ăia erau nişte marionete puşi de voi, care nu ştiau ce aprobă. Am vorbit eu şi cu ei şi mi-au spus aceste lucruri.
Popa Corneliu: Membrii Consiliului de Administraţie erau numiţi de ministru, nu de mine.
Procuror Eva: Domnule Popa, nu vreţi să cooperaţi. Eu ştiu că dumneavoastră nu aveţi nicio vină, dar dacă continuaţi aşa, nu am ce să vă fac. Ştiu că aţi fost la momentul nepotrivit, în locul nepotrivit. Am verificat şi am văzut că nu aţi beneficiat de pe urma acestei privatizări ca şi alţii, dar vă spun încă o dată că dacă continuaţi aşa, o să aveţi de suferit.
 
În finalul plângerii penale, Corneliu Popa susţine că unul dintre cei care a avut de suferit a fost fratele său care a ajuns să fie închis, în urma unui dosar făcut tot de Emilian Eva. Fostul şef al ADS a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Sursa: Plângere penală

Procurorul din dosarul "Telepatia", Emilian Eva, a fost arestat, după ce a fost audiat în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni, între care spălare de bani, luare de mită şi fals în declaraţii

Citiţi şi Sinteza zilei. Fratele procurorului corupt Emilian Eva AMENINŢĂ CU MOARTEA jurnaliştii

×
Subiecte în articol: Emilian Eva plangere penala Telepatia
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close