Antena 3 CNN Actualitate "O să fie o CATASTROFĂ". Ce se va abate peste România. Oamenii izolaţi de ninsori se tem acum de un alt pericol

"O să fie o CATASTROFĂ". Ce se va abate peste România. Oamenii izolaţi de ninsori se tem acum de un alt pericol

"O să fie o CATASTROFĂ". Ce se va abate peste România. Oamenii izolaţi de ninsori se tem acum de un alt pericol
de O.P.    |    11 Feb 2014   •   06:17

 După ce viscolul şi zăpadă s-au dezlănţuit asupra întregii ţări, greul abia de acum se anunţă. În Argeş, mai multe gospodării au fost inundate după ce zăpada a început să se topească. Iar în satele din Buzău, oamenii cară zăpada cât mai departe de casă, pentru că nămeţii înalţi până la streaşină nu mai rezistă temperaturilor ridicate.

Locuitorii se gândesc cu groază la inundaţiile care, cel mai probabil, nici anul acesta nu îi vor ocoli.

În comuna argeşeană Bradu, mai multe curţi au fost inundate, iar pompierii au muncit ore întregi ca să scoată apa .

Oamenii spun că de fiecare dată când se topeşte zăpada, ori plouă mai puternic sunt inundaţi, pentru apa nu are unde să se scurgă. Aşa că pompierii sunt singura lor salvare.

În satele din Buzău, oamenii abia ieşiţi de sub tonele de zăpadă care i-au izolat zile la rând, se tem acum de inundaţii.

Majoritatea bătrâni, oamenii spun că nu ştiu ce vor face în faţa puhoaielor şi că nu au nicio bază în autorităţi. "O să fie o catastrofă dacă se va topi brusc această zăpadă", spun bătrânii.

Locuitorii satelor în pericol spun că ultima lor nădejde stă...tot în vreme. Speră să nu se încălzească brusc şi să scape astfel de inundaţii.

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close