Antena 3 CNN Actualitate Panama Papers. Ion Țiriac, toată averea într-o fundație privată din Panama

Panama Papers. Ion Țiriac, toată averea într-o fundație privată din Panama

Panama Papers. Ion Țiriac, toată averea într-o fundație privată din Panama
06 Apr 2016   •   19:45

Magnatul Ion Țiriac și-a pus toată averea într-o fundație privată din Panama în care este membru și Klaus Mangold, fostul director executiv al gigantului Daimler, producătorul limuzinelor Mercedes. Avocatul lui Țiriac spune că fundația este practic testamentul financiar al omului de afaceri, scrie riseproject.ro.

Klaus Mangold, 73 de ani, fost CEO Daimler. Colecționează funcții de conducere cu aceeași pasiune cu care strânge trofee de vânătoare. A condus concernul DaimlerChrysler timp de opt ani, între 1995 și 2003. Mangold a rămas influent în România și după ce s-a retras de la conducerea Daimler, fiind implicat în consiliul de supraveghere al giganților Metro, Continental, Swarco sau Alstom, cu investiții masive în Carpați.

Ion Ţiriac, despre fundaţia din Panama: Paradisul fiscal este o himeră

Ion Țiriac, om de afaceri, 77 de ani. Este gazda permanentă a lui Klaus Mangold pe domeniul său de vânătoare de la Balc și merg împreună la întâlniri oficiale. Țiriac a comercializat în România automobilele produse de corporația Daimler, inclusiv marca Mercedes, încă de la începutul anilor 90. În 2003, afaceristul român l-a cooptat pe executivul german în consiliul de strategie al unei agenții guvernamentale ca să stimuleze investițiile străine în România”, arată riseproject.ro.

CITIȚI MAI MULTE PE WWW.RISEPROJECT.RO

Ancheta Panama Papers, documentată de ziarul german Suddeutsche Zeitung şi Consorţiul Internaţional pentru Investigaţii Jurnalistice (ICIJ), se bazează pe o scurgere imensă de date, de 11,5 milioane de documente din baza de date a firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca, specializată în crearea de companii offshore prin care şi-au ascuns averile numeroase personalităţi din lume, evitând plătirea de taxe.

Datele au fost făcute publice duminică seară, ceea ce a dus la o serie de anchete declanşate în mai multe ţări, dar şi proteste în state precum Islanda, pe fondul implicării premierului în această anchetă.

Citește și: 

Ion Ţiriac, declaraţie surprinzătoare despre antrenorul Simonei Halep

Ion Ţiriac, despre scandalul Begu-Garcia: Lui Arthur Ashe îi spuneam negrone şi nu se supăra nimeni

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac Panama Papers
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close