Antena 3 CNN Actualitate Pandemia anulează maratonul din Bucureşti

Pandemia anulează maratonul din Bucureşti

Maratonul care s-ar fi desfășurat pe 11 octombrie în Capitală, a fost anulat din cauza numărului mare de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Pandemia anulează maratonul din Bucureşti
Sursa foto: Bucharest MARATHON/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    10 Oct 2020   •   11:25

Ministerul Tineretului și Sportului a decis de comun acord cu Asociația Clubul Sportiv Bucharest Running Club, organizatorul  Maratonului București, să anuleze evenimentul care urma să se desfășoare în data de 11.10.2020.

Maratonul a fost anulat în contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 a atins 2,28 la mia de locuitori în București.

Aceasta era cea de-a treisprezecea ediție a evenimentului, la care erau înscriși în jur de 150 de alergători.

Potrivit ultimului bilanț prezentat de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.186 de noi cazuri de infectare cu coronavirus dar și 52 de noi decese.

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis vineri un mesaj Ro-Alert prin care locuitorii Capitalei au fost avertizați că nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori, și sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile sanitare.

"Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtați corect masca, acoperind nasul și gura.

Păstrați distanța și evitați aglomerațiile. Mențineți igiena mâinile, evitați contactul cu suprafețe comune și dezinfectați-vă după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Încurajați-i și pe cei din apropierea dvs să respecte cu strictețe regulile!", este mesajul transmis bucreștenilor de către Departamentul pentru Situații de Urgență'', a fost mesajul primit ieri de bucureşteni.

×
Subiecte în articol: maraton
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close