Antena 3 CNN Actualitate Părintele Constantin Necula: "Magia Crăciunului e o jignire la adresa lui Iisus Hristos"

Părintele Constantin Necula: "Magia Crăciunului e o jignire la adresa lui Iisus Hristos"

Părintele Constantin Necula a vorbit despre sărbătorile de iarnă, credință, tradiții şi felul în care au trecut ele testul timpului. Acesta consideră că lumea a început să facă abuz de cuvinte care nu au sens şi încet, încet pierdem din limba cultă a poporului român.

Părintele Constantin Necula: "Magia Crăciunului e o jignire la adresa lui Iisus Hristos"
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2021   •   17:40

Întrebat cum vede lumea de acum, dacă este pregătită pentru colinde şi pentru a sărbători cum se cuvine Crăciunul, părintele Constantin Necula a precizat:

„Oamenii sunt pregătiţi să colinde, dar nu ştiu dacă mai e pregătită lumea din jurul lor. Este o lume care ia peste picior colinda şi crede că aduce magia Crăciunului. Am trecut prin Bucureşti astăzi, ca să ajung în studio. Mă uitam că iar a început boscorodeala asta cu magia Crăciunului. E aşa o jignire la adresa lui Hristos. Pentru că Hristos nu e mag şi nici nu face magie. A apărut un film de curând cu copilul Crăciunului. Copilul Crăciunului este Iisus Hristos, restul sunt poveşti. Sigur că se vând bine.

„Magia Crăciunului e o jignire la adresa lui Iisus Hristos"

Peste tot unde te duci dacă îţi iei un baton cu ciocolată e magia Crăciunului, dacă îţi cumperi un telefon e magia Crăciunului. Adică, uzăm cuvinte care nu au sens şi asta ne face să pierdem limba cultă a poporului români care este extrem de atentă.

Despre Crăciun şi Paşte se vorbeşte în cantități extraordinar de fine de demnitate", a spus părintele Constantin Necula în emisiunea De-a viaţa ascunselea de la Antena 3.

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close