Antena 3 CNN Actualitate Părinții și profesorii se revoltă. Nu s-a făcut deratizare în școli. ”Există o explicație: incompetența”

Părinții și profesorii se revoltă. Nu s-a făcut deratizare în școli. ”Există o explicație: incompetența”

Părinții și profesorii se revoltă, după ce școlile au fost omise din planul de deratizare al Capitalei. Situația este dramatică și este nevoie de măsuri urgente, spune directorul Colegiului ”Gheorghe Lazăr”, unul dintre cele mai bune licee din București.

Părinții și profesorii se revoltă. Nu s-a făcut deratizare în școli. ”Există o explicație: incompetența”
de Andreea Ştefan    |    03 Aug 2021   •   17:28

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a explicat la Antena 3 de ce crede că au fost omise școlile din planul de deratizare și care sunt soluțiile pentru o astfel de situație.

”Există o explicație logică și este una singură: incompetența. Dacă am ajuns în anul 2021, dacă ajungem după un an și jumătate de context pandemic, să nu fim în stare să facem o deratizare la școli, nu putem spune decât că suntem incompetenți.

Nu ne referim la noi, părinții, pentru că noi nu avem nicio vină, ci la cei care trebuie să se ocupe de acest lucru. Dacă mă uit și la ce se întâmplă în Sectorul 1, deși acolo nu este treaba mea, parcă încep să cred că acest guvern încearcă să-și atribuie denumirea de ”Guvernul șobolan”.

Nu se poate așa ceva! Să ajungem în 2021 să nu fim în stare să facem deratizare la niște școli în Capitala unei țări europene”, a declarat Iulian Cristache.

Întrebat cine este responsabil pentru faptul că școlile nu au fost incluse în planul de deratizare, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a spus că Primăria Capitalei este cea responsabilă.

”Din informațiile pe care le am, Primăria Capitalei. Școlile nu au buget pentru așa ceva. Primăria Capitalei trebuie să se ocupe. Știm foarte bine că școlile sunt ale unităților administrativ-teritoriale, care trebuie să se ocupe de acest lucru.

Trebuie să avem garanția că ne trimitem copiii în deplină siguranță la școală. Nu trebuie să fie mușcați de către șobolani”, a explicat Iulian Cristache.

”Mâine vom fi la minister, avem o întâlnire cu domnul ministru pe proiectul ”România Educată”, și cu certitudine vom pune în discuție și această situație neplăcută”, a mai spus președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți la Antena 3.

Alertă de şobolani în şcolile din Capitală: "Situaţia este dramatică este nevoie de măsuri reale cu eficienţă, nu să ne jucăm"

Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", unul din cele mai bune licee din Capitală, a comentat la Sinteza Zilei decizia Primăriei Capitalei de a nu include unitățile școlare în planul de deratizare.

Întrebată dacă există deratizare în subsolul şi în zona liceului pentru a nu se ajunge la situații dramatice, Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" a precizat că în urmă cu trei luni au fost aduse nişte cutii negre care probabil se vor a fi niște capcane de şobolani.

„Au fost aduse niște cutiuțe negre care probabil se vor fi niște capcane pentru șobolani, dar părerea mea este că sunt prea mici pentru a semăna specimene de șobolani.

Adică sunt cam pentru niște șoricei. Sunt puse în dreptul tomberoanelor de gunoi de afară din curtea școlii, la centrală câteva și avem o curte exterioară unde există o magazie unde cred că sunt și acolo vreo cinci. În interiorul lor se pune grâu din acela tratat dar până în momentul de față noi nu am văzut niciun șobolan prins acolo", a spus Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr.

×
Subiecte în articol: deratizare şcoli
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close