Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Alertă de şobolani în şcolile din Capitală: "Situaţia este dramatică este nevoie de măsuri reale cu eficienţă, nu să ne jucăm"

Alertă de şobolani în şcolile din Capitală: "Situaţia este dramatică este nevoie de măsuri reale cu eficienţă, nu să ne jucăm"

Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", unul din cele mai bune licee din Capitală, a comentat la Sinteza Zilei decizia Primăriei Capitalei de a nu include unitățile școlare în planul de deratizare.

Alertă de şobolani în şcolile din Capitală: "Situaţia este dramatică este nevoie de măsuri reale cu eficienţă, nu să ne jucăm"
de Claudia Popovici    |    02 Aug 2021   •   22:50

Întrebată dacă există deratizare în subsolul şi în zona liceului pentru a nu se ajunge la situații dramatice, Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" a precizat că în urmă cu trei luni au fost aduse nişte cutii negre care probabil se vor a fi niște capcane de şobolani.

„Au fost aduse niște cutiuțe negre care probabil se vor fi niște capcane pentru șobolani, dar părerea mea este că sunt prea mici pentru a semăna specimene de șobolani.

Adică sunt cam pentru niște șoricei. Sunt puse în dreptul tomberoanelor de gunoi de afară din curtea școlii, la centrală câteva și avem o curte exterioară unde există o magazie unde cred că sunt și acolo vreo cinci. În interiorul lor se pune grâu din acela tratat dar până în momentul de față noi nu am văzut niciun șobolan prins acolo", a spus Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr.

„Situaţia este dramatică este nevoie de măsuri reale cu eficiență”

Întrebată dacă știe de existență șobolanilor în zona liceului, Ionela Neagoe a spus că există cu siguranță pentru că în zonă se află parcul Cișmigiu.

„Cu siguranță există, ceea ce mai văd și eu de la copiii care trimit fotografii și filmulețele pe care le postează lumea. Am o colegă care stă în Sectorul 1, este profesoară, și a venit de vreo două trei ori acasă cu căpușe. Şi-a scos cu penseta căpușa din picior. Situația este destul de dramatică și părerea mea este că este nevoie să se ia măsuri reale și cu eficiență nu să ne jucăm", a mai spus Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr".

Declarația vine în contextul în care , Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare în 2021, spre deosebire de programul din 2020, omite mai multe categorii de obiective, printre care și „clădiri aparținând instituțiilor publice ale autorităților locale, altele decât PMB - subsol”,  categorie în care încadrează și unitățile de învățământ. Alte categorii eliminate din planul unitar de acțiune pentru deratizare sunt piețele și târgurile agroalimentare, dar și locurile de agrement și terenurile de sport.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close