Antena 3 CNN Actualitate Patroana azilurilor ilegale din Ploieşti a fost pusă în libertate

Patroana azilurilor ilegale din Ploieşti a fost pusă în libertate

Patroana azilurilor ilegale din Ploieşti a fost pusă în libertate
Sursa foto: Foto: flickrhivemind.net
de M.Z.    |    25 Dec 2013   •   19:29

Patroana căminelor ilegale din Păuleşti şi Ploieşti, unde erau ţinuţi zeci de bătrâni în condiţii groaznice, a fost eliberată din arest. Şi îngrijitoarea acuzată că a legat de pat două bătrâne a fost pusă în libertate.

Pe 20 decembrie, cele două femei au fost arestate pentru 29 de zile, însă magistraţii Tribunalului Prahova au acceptat recursul celor două şi au înlocuit arestul preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara. Cele două femei sunt acuzate de lipsire de libertate.

În cele două cămine ilegale de bătrâni, autorităţile au găsit aproape 40 de persoane în vârstă, toate bolnave şi ţinute în mizerie şi fără îngrijire medicală. Pentru fiecare bătrân, femeia care patrona căminele percepea o taxă lunară cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei.

Cei aproape 40 de bătrâni din ambele cămine au fost transferaţi la mai multe spitale din judeţul Prahova, însă cea mai mare problemă va fi dispunerea lor în alte centre de îngrijire din judeţ.
 
În urma controalelor, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a dat amenzi în valoare de 20.000 de lei.

Un al doilea azil ilegal, descoperit în Prahova. "Mirosea a urină şi fecale". Reprezentanţii instituţiei, acuzaţi de lipsire de libertate



×
Subiecte în articol: Ploiești
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close