Antena 3 CNN Actualitate Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, în urma exploziei unei maşini-capcană. "Vor primi cele mai bune îngrijiri medicale"

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, în urma exploziei unei maşini-capcană. "Vor primi cele mai bune îngrijiri medicale"

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, în urma exploziei unei maşini-capcană. "Vor primi cele mai bune îngrijiri medicale"
30 Apr 2015   •   14:20
UPDATE - Ministerul Apărării a anunţat că cei patru militari răniţi sunt plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica.

Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani şi este la a patra misiune în Afganistan, în timp ce Valentin Ciolan-Uţă (28 de ani) este la prima misiune în teatrul de operaţii. 
   
Dan Cornel Crăciun (27 de ani) şi Cristian Stoica (38 de ani) sunt, ambii, la a doua misiune în Afganistan.

UPDATE
- Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj referitor la militarii români răniţi în Afganistan, în care asigură familiile celor răniţi că "vor primi cele mai bune îngrijiri medicale", adăugând că este alături de aceştia în momentele de grea încercare şi le doreşte însănătoşire grabnică.

"Îmi îndrept gândurile către militarii noştri răniţi în Afganistan. Sunt alături de ei în aceste momente de grea încercare şi le doresc însănătoşire grabnică. Asigur familiile celor răniţi că militarii noştri vor primi cele mai bune îngrijiri medicale", a transmis preşedintele Iohannis printr-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Patru militari români au fost răniţi, joi dimineaţă, în Afganistan, în urma exploziei unei maşini-capcană. Aceştia se aflau într-o misiune de patrulare, anunţă Ministerul Apărării.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă, precizează MApN.

Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar.

×
Subiecte în articol: militari romani Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close