Antena 3 CNN Actualitate Pe mâna cui este dosarul Nana... Procuroarea Camelia Sutiman, specializată în îngroparea dosarelor lui Băsescu

Pe mâna cui este dosarul Nana... Procuroarea Camelia Sutiman, specializată în îngroparea dosarelor lui Băsescu

de M.Z.    |    16 Sep 2014   •   17:56

Procuroarea care semnează cererea trimisă Parlamentului pentru raportul Comisiei Nana este deja specializată în îngroparea dosarelor lui Traian Băsescu.

Camelia Sutiman este cea care a suspendat dosarul de şantaj al preşedintelui, invocând imunitatea prezidenţială, după ce senatorul Gabriela Firea a depus plângere la începutul acestui an.

În ianuarie 2005, în calitate de procuror DNA, când Traian Băsescu abia fusese instalat în funcţia de preşedinte, Sutiman a făcut pierdut dosarul acestuia de spălare de bani.

Mai precis, a transformat o sesizare a Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, din dosar penal, în lucrare diversă, pe care a clasat-o, astfel încât să nu existe obligativitatea comunicării ei şi să nu poată fi atacată de Oficiu.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Surse: ACTE FALSE, la baza contractului Ioanei Băsescu în cazul terenului de la Nana. Firma Bergie ar fi falsificat două contracte de arendă. Documentele au stat la baza contractului dintre Ioana Băsescu şi firma italiană. 

Pe 16 aprilie, procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale în dosarul terenului de la Nana al preşedintelui Traian Băsescu, în urma sesizării transmise de Corpul de Control al prim-ministrului.

×
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close