Antena 3 CNN Actualitate Peste 30.000 de oameni sunt aşteptaţi astăzi la slujba de pomenire a părintelui Arsenie Boca

Peste 30.000 de oameni sunt aşteptaţi astăzi la slujba de pomenire a părintelui Arsenie Boca

Peste 30.000 de oameni sunt aşteptaţi astăzi la slujba de pomenire a părintelui Arsenie Boca
Sursa foto: Foto: critix.ro
de O.P.    |    28 Noi 2011   •   05:48

Peste 30.000 de pelerini sunt aşteptaţi luni la slujba de pomenire a părintelui Arsenie Boca, fost stareţ al Mânăstirii Prislop. Câteva mii de oameni au sosit deja din toată ţara. Au participat la slujba de duminica şi s-au recules la mormântul celui numit Sfântul Ardealului.

Astăzi se împlinesc 22 de ani de când părintele Arsenie Boca a trecut la cele veşnice. În fiecare an, la Mânăstirea Prislop, zeci de mii de credincioşi vin aici ca să participle la slujba de pomenire.

Mormântul părintelui e permanent acoperit cu flori. Se spune că acestea nu se ofilesc, iar cine atinge crucea de la mormânt se poate vindeca de boli.

Mulţi credincioşi au venit deja la mânăstire. Spun că nu îi sperie nici frigul, nici oboseala. 

Jandarmii, pompierii, echipajele de ambulanţă şi oamenii de ordine au grijă ca totul să se desfăşoare aşa cum trebuie în zilele de pelerinaj. Nici comercianţii nu lipsesc.

Arsenie Boca s-a născut în septembrie 1910, la Vaţa de Sus, judeţul Hunedoara. A făcut liceul la Brad, iar Academia Teologică la Sibiu. A studiat şi artele plastice, dar şi medicina. În perioda comunismului a fost persecutat, închis şi trimis chiar la Canal. A murit în noiembrie 1989. Se spune despre el că avea darul premoniţiei şi că facea minuni.




×
Subiecte în articol: pelerinaj pelerini credinta
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close