Antena 3 CNN Actualitate Peste 700 de câini vagabonzi au fost eutanasiaţi în ultimii cinci ani, în Bucureşti. Oficial, în Capitală sunt 64.000 de maidanezi

Peste 700 de câini vagabonzi au fost eutanasiaţi în ultimii cinci ani, în Bucureşti. Oficial, în Capitală sunt 64.000 de maidanezi

Peste 700 de câini vagabonzi au fost eutanasiaţi în ultimii cinci ani, în Bucureşti. Oficial, în Capitală sunt 64.000 de maidanezi
Sursa foto: Foto: thenhbushman.com
de M.Z.    |    05 Sep 2013   •   23:28
Un număr de 737 de câini vagabonzi au fost eutanasiaţi în ultimii cinci ani, în Capitală, potrivit unor informaţii prezentate joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Potrivit ultimele cifre prezentate ieri de primarul general Sorin Oprescu, numai în Bucureşti, există, oficial, 64.000 de maidanezi.
 
Totodată, statisticile arată că, numai la Institutul Matei Balş din Bucureşti ajung zilnic 40 de oameni muşcaţi de maidanezi.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la Guvern, marţi, să emită o OUG prin care să stabilească "un termen scurt sau rezonabil" în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia".

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close