Antena 3 CNN Actualitate Platforma pentru eliberarea certificatului verde a redevenit funcțională cu scurtă vreme în urmă

Platforma pentru eliberarea certificatului verde a redevenit funcțională cu scurtă vreme în urmă

După mai multe ore în care nu a funcționat, platforma care eliberează certificatul verde digital a redevenit funcțională, în jurul orei 8.15, joi dimineața.

Platforma pentru eliberarea certificatului verde a redevenit funcțională cu scurtă vreme în urmă
de Laura Dinu    |    01 Iul 2021   •   07:51

Românii ar fi trebuit să obțină, începând de astăzi, certificatul verde cu care să poată călători pe întreg teritoriul Uniunii Europene fără restricții. Acest document, în teorie, s-ar fi putut descărca de pe site-ul Guvernului României. Din păcate însă, platforma pusă la dispoziție de STS nu a funcționat până la ora 08:15. Aceasta a cedat chiar înainte să fie folosită. Mai exact, toți cei care încercau, miercuri dimineața,  să acceseze pagina https://certificat-covid.gov.ro, se loveau de eroarea „403 Forbidden”.

STS: Paşii necesari pentru a obţine certificatul digital UE privind COVID

Cei care vor dori un certificat pentru a călători în siguranță pe timpul pandemiei de COVID-19 vor avea la dispoziție, începând de joi, platforma https://certificat-covid.gov.ro. Interfața aplicației este intuitivă, iar în mai puțin de 10 pași, poate fi obținut certificatul:

1. Autentificarea se face pe baza unei adrese de e-mail.
2. Dacă e-mail-ul este valid, sistemul informatic trimite un link, care după accesare va direcționa utilizatorul în pagina principală a platformei.
3. Se accesează butonul verde „Certificat nou”.
4. Se alege tipul actului de identitate în baza căruia solicitantul a fost înregistrat la testare sau vaccinare.
5. Cetățenii români și cei cu CNP emis de autoritățile române accesează butonul „CNP”, urmat de categoria de vârstă. În câmpurile dedicate, introduc: codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, inițiala numelui, inițiala prenumelui și tipul certificatului dorit. Cetățenii străini selectează opțiunea „Pașaport/Act de identitate” și completează câmpurile care cuprind: „Țara care a emis pașaportul”, numărul „pașaportului sau al cărții de identitate”, inițialele numelui și prenumelui, iar apoi aleg tipul de certificat.
6. În funcție de categorie, se completează:

  • Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea.
  • Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.
  • Pentru generarea certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.

7. Se apasă butonul „Salvează”, iar aplicația înregistrează cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID.
8. Ulterior, în secțiunea „Listă certificate” se vor putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.

×
Subiecte în articol: certificat verde
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close