Antena 3 CNN Actualitate Ponta cere comisarului UE Hogan să sprijine aprobarea Programului de Dezvoltare Rurală

Ponta cere comisarului UE Hogan să sprijine aprobarea Programului de Dezvoltare Rurală

Ponta cere comisarului UE Hogan să sprijine aprobarea Programului de Dezvoltare Rurală
Sursa foto: foto: paginaeuropeana.ro
13 Mar 2015   •   11:43

Victor Ponta i-a cerut comisarului european pe Agricultură să sprijine aprobarea de către Comisia Europeană, în cel mai scurt timp, a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. De asemena premierul şi-a exprimat preocuparea faţă de efectele embargoului rus asupra sectorului agro-alimentar din Moldova.

"Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că România va primi în cel mai scurt timp aprobarea finală a Comisiei Europene asupra Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR), solicitând sprijinul comisarului Hogan în acest sens. Demararea acestui Program este una stringentă, dată fiind nevoia de investiţii şi de asigurare a creşterii competitivităţii sectorului în contextul unei pieţe concurenţiale extrem de exigente la nivel global. De asemenea, prim-ministrul s-a arătat preocupat de efectele embargoului rus asupra sectorului agro-alimentar din Republica Moldova şi a reiterat necesitatea de a se căuta în continuare soluţii concrete care să sprijine producătorii din această ţară", se arată într-un comunicat al Guvernului.

În luna august a anului trecut, două instituţii-cheie din Rusia însărcinate cu controlul fluxului de producţie alimentară, Rosselhoznadzor şi Rospotrebnadzor, au interzis importuri din Ucraina, Republica Moldova, Uniunea Europeană şi SUA, în contextul sancţiunilor impuse de occidentali, din Moldova fiind interzise importurile de fructe şi vinuri.

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, este pentru prima dată, în vizită oficială în România.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta UE agricultura
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close