Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Declaraţiile lui Bercea din dubă şi ale lui Căpăţână sunt minciuni

Ponta: Declaraţiile lui Bercea din dubă şi ale lui Căpăţână sunt minciuni

Ponta: Declaraţiile lui Bercea din dubă şi ale lui Căpăţână sunt minciuni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Iul 2014   •   09:21
Premierul Victor Ponta a susţinut luni că declaraţiile lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, referitoare la mita pe care i-ar fi dat-o şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ca şi afirmaţiile lui Marian Căpăţână legate de Dan Voiculescu sunt minciuni care nu trebuie luate în seamă.
 
"Cred că nimic nu este mai ridicol şi mai penibil, şi pentru oamenii politici, şi pentru jurnalişti să trateze aceeaşi chestie cu măsură total diferită. Din punctul meu de vedere, Bercea, Sandu Anghel, care ţipă din dubă doamnei Kovesi şi doamnei Stanciu, este o minciună care nu trebuie luată în seamă. Nu există. În egală măsură, când alt infractor, inculpat, domnul Căpăţână, ţipă tot din dubă, că i-a dat bani lui Voiculescu sau a luat bani de la Voiculescu, nu mai ştiu, eu îi consider pe amândoi doi infractori, sigur urmează să se pronunţe instanţa, sunt doi acuzaţi. Eu consider că e treaba justiţiei să verifice, dar declaraţii de genul Sandu Anghel contra Kovesi, Stanciu sau Marian Căpăţână contra Voiculescu au aceeaşi valoare şi anume zero. Vă spun ca fost procuror", a spus Ponta la postul B1 TV, potrivit Agerpres.
 
Şeful Guvernului a adăugat că, în ceea ce priveşte justiţia, în România s-au făcut progrese extraordinare, dar dacă era încă Daniel Morar procuror-şef erau arestaţi doar de la PSD. 
 
În urmă cu două săptămâni, Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost adus Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influenţă. 
 
Din duba care l-a adus la DNA din penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnaliştilor, prin geamul maşinii, că ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare şi că în acest caz ar fi implicate preşedinta ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. "Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu", spunea, atunci, Bercea.
 
VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Citiţi şi: Cazul Băsescu-Bercea Mondial: Cronologia unei muşamalizări

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close