Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ponta, despre controlul la Nana: Ce s-a găsit acolo este îngrozitor din punct de vedere legal

Premierul Ponta, despre controlul la Nana: Ce s-a găsit acolo este îngrozitor din punct de vedere legal

Premierul Ponta, despre controlul la Nana: Ce s-a găsit acolo este îngrozitor din punct de vedere legal
Sursa foto: Foto: Antena 3
07 Apr 2014   •   23:21

Premierul Victor Ponta a declarat, în Ediţia Specială de luni seară de la Antena 3, că inspectorii guvernamentali trimişi la Oficiul de Cadastru Călăraşi, pentru terenurile din Nana, au descoperit că 80% dintre terenuri sunt returnate ilegal, rezultând un lung şir de infracţiuni şi retrocedări ilegale.

"Ce au găsit acolo este îngrozitor din punct de vedere legal, aproape 80% din terenuri sunt returnate ilegal. În seara asta, am citit sinteza raportului şi mâine o să-l trimit comisiei parlamentare de anchetă şi se va vedea cu acte oficiale că, practic, tot ce este la Nana, de la momentul la care acele terenuri s-au dat unor aşa-zişi proprietari până la momentul la care au ajuns la o firmă italienească care nu mai există din 2012, dar care în 2013 a vândut terenurile comasate...toate sunt infracţiuni, un lung şir de retrocedări ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Traian Băsescu", a spus Ponta la Antena 3.

În noiembrie, premierul Ponta a cerut Corpului de Control să efectueze o verificare la Oficiul de Cadastru Călăraşi, unde Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a iniţiat un control legat de retrocedarea către comisii locale a unor terenuri aparţinând Institutului Fundulea, anchetă pentru care şi Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut informaţii.

Fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de 290 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi.

Citiţi şi:

Victor Ponta a explicat mesajul de pe Facebook: „Am vrut să arăt că importantă e schimbarea regimului Băsescu”

Ponta, despre fabrica Daimler: „Cred că Sebeşul va fi unul dintre oraşele din România cu şomaj zero” 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close