Antena 3 CNN Actualitate Preotul care s-a scăldat în bani. A FURAT cinci MILIOANE de lei din banii BOR

Preotul care s-a scăldat în bani. A FURAT cinci MILIOANE de lei din banii BOR

Preotul care s-a scăldat în bani. A FURAT cinci MILIOANE de lei din banii BOR
de O.P.    |    17 Feb 2015   •   06:26

Zicala "Cu două nu poţi, şi popă şi hoţ" pare să fie contrazisă la Protoieria din Câmpulung Muscel. Mai-marii bisericii au descoperit o gaură de peste 5 milioane de lei în conturile instituţiei. Şi banii n-ar fi dispărut printr-un miracol, ci ar fi ajuns, pe căi lumeşti, în buzunarul unui protopop.

Acesta însă se jură că nu fură şi dă vina pe contabil. Misterul va fi desluşit de procurori, care au deschis o anchetă ca să afle ce faţă bisericească a păcătuit.

Procurorii încearcă să desluşească nebănuitele căi ale banilor dispăruţi de la Protoieria din Câmpulung. Aproape 5 milioane de lei. Gaura a fost descoperită, în ianuarie, de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, în urma unei verificări.

Cel care a administrat veniturile bisericilor din zona Argeşului în perioada în care au dispărut milioanele este preotul Matei, protopop la vremea respectivă.
Părintelui i-au trecut prin mână bani grei: contribuţiile la stat ale preoţilor, care n-au mai fost însă plătite de cinci ani. El îl acuză însă pe contabilul Protoieriei că ar fi căzut în păcat.

Contabilul a fost suspendat, iar protopopul a fost schimbat din funcţie. Iar, dacă se va dovedi că au fost mai mult hoţi decât preoţi, vor plăti şi în faţa legii. Deocamdată însă, preotul Matei are încă dreptul să slujească.

×
Subiecte în articol: furturi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close