Antena 3 CNN Actualitate Preţurile petrolului au crescut, iar contractele Brent au depăşit 80 de dolari pe baril: "Este cel mai mic nivel de la pandemie"

Preţurile petrolului au crescut, iar contractele Brent au depăşit 80 de dolari pe baril: "Este cel mai mic nivel de la pandemie"

Prețurile petrolului au înregistrat o creștere miercuri, iar contractele futures pentru petrolul Brent au depășit pragul de 80 de dolari pe baril pentru prima dată începând cu luna mai.

Preţurile petrolului au crescut, iar contractele Brent au depăşit 80 de dolari pe baril: "Este cel mai mic nivel de la pandemie"
Sursa foto: Getty Images I imaginima
de Ştefan Petrică    |    13 Iul 2023   •   11:19

Evoluția prețurilor a fost influențată de datele privind inflația din SUA, care au alimentat speranța că Rezerva Federală a SUA ar putea adopta o abordare mai temperată în ceea ce privește majorările dobânzii de referință.

Potrivit datelor din SUA, prețurile de consum au înregistrat o creștere moderată în luna iunie și au înregistrat cea mai mică creștere anuală din ultimii doi ani.

Deși există așteptări că rata dobânzii va crește din nou, comercianții de petrol speră că aceasta ar putea fi ultima creștere.

Dobânzile mai mari pot încetini creșterea economică și pot reduce cererea de petrol.

Citește și: Producția unui singur tricou necesită 2.700 de litri de apă! Cât poluează producţia de haine

"Acesta este cel mai mic nivel de la pandemie, dar este important să rețineți că aceasta este încă o situație tranzitorie.

Dar, în general, traderii aplaudă acest eveniment", a declarat Naeem Aslam, director de investiții la Zaye Capital Markets. 

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 39 de cenți, sau cu 0,5%, până la 80,33 dolari pe baril, după ce au urcat cu mai mult de 1 dolar la începutul sesiunii.

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 60 de cenți, sau cu 0,8%, la 75,43 dolari pe baril.

"Prețurile petrolului au fost, de asemenea, sprijinite de dolarul mai slab și optimismul legat de stimulentele pentru economia chineză", a declarat Fiona Cincotta, analist senior al piețelor financiare la City Index, potrivit Profit.ro

Prognozele Administrației pentru informații în energie din SUA și ale Agenției Internaționale pentru Energie indică o înăsprire a raportului dintre cerere și ofertă până în 2024.

×
Subiecte în articol: pret petrol barilul de petrol
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close