Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Producția unui singur tricou necesită 2.700 de litri de apă! Cât poluează producţia de haine

Producția unui singur tricou necesită 2.700 de litri de apă! Cât poluează producţia de haine

Zeci de milioane de tone de haine sunt transformate în fiecare an în gunoi. Este o problemă gravă de mediu pentru că doar producția unui singur tricou necesită 2.700 de litri de apă, cu care un om ar trăi doi ani și jumătate. 

Producția unui singur tricou necesită 2.700 de litri de apă! Cât poluează producţia de haine
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2023   •   18:38

Producția de haine s-a dublat în ultimii ani din cauza supraconsumului. Aruncăm în medie 11 kilograme de haine anual, după doar şapte purtări, spun statisticile. Asta înseamnă 78 de milioane de tone de haine care devin deșeuri în fiecare an.

Aceleaşi statistici arată că durata de folosire a unui produs a scăzut cu 40% în ultimii ani.

Producția de noi materiale textile necesită un consum anual de apă enorm, de 93 miliarde de metri cubi care ar fi suficient pentru nevoile domestice a peste 1,7 miliarde de oameni.

Citeşte şi: O nouă otravă se revarsă peste România: Mii de tone de haine mizerabile din Vest, importate "pe persoană fizică"

Doar producția unui singur tricou necesită 2.700 de litri de apă, cu care un om ar trăi doi ani și jumătate.

Totodată, această industrie este responsabilă de 10% dintre emisiile de gaze cu efect de seră ale planetei, mai mult decât industria aviatică și cea de transport maritim la un loc. Dacă trendul ascendent continuă, emisiile de carbon generate de industria modei vor ajunge la 26% până în 2.050.

Aproximativ 60% din materialele folosite în producția de haine au la bază plastic și necesită aproximativ 48 de milioane de tone de petrol pe an.

 

×
Subiecte în articol: haine
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close