Antena 3 CNN Actualitate Prețurile exagerate de pe litoralul românesc trimit turiștii la vecinii bulgari și anul acesta

Prețurile exagerate de pe litoralul românesc trimit turiștii la vecinii bulgari și anul acesta

Și în acest an, prețurile exagerate de pe litoralul românesc îi trimit pe români în concediu la vecinii bulgari. Turiștii se declară deranjați și de lucrările masive de construcție care încep la ora 7 dimineața.

Prețurile exagerate de pe litoralul românesc trimit turiștii la vecinii bulgari și anul acesta
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Cecilia Fabiano
de Ioana Mircea    |    13 Iul 2022   •   13:29

Mamaia şi Delta Dunării, două dintre cele mai cunoscute destinaţii pentru sezonul estival, acum sunt parcă uitate de români.

Preţurile exorbitante, gălăgia construcţiilor şi clădirile părăsite sunt doar câteva dintre motivele pentru care turiştii evită să îşi petreacă concediile în locurile în care cândva, cu greu găseai un loc de cazare.

Proprietarii de terase sunt si ei disperați si spun că sunt zile în care nu le trece nimeni pragul.

"Cauzele sunt multiple. Acum nu ştiu ce să spun care e fix cauza adevărată, dar părerea mea e că oamenii au început să-şi ţină banii, să fie mai chibzuiţi, vin doar în weekend-uri, nu-şi mai iau sejururi lungi pentru că nu ştiu ce îi aşteaptă", a povestit, operator plajă, Răzvan Chițan.

Şi terasele sunt goale, iar proprietarii nu știu ce să mai facă să își țină afacerile deschise.

Sunt zile în care unele localuri nu intră nimeni şi asta se întâmplă chiar şi în weekend. De vină ar fi politica preţurilor majorate pe care acum hotelierii o regretă.

Pe de altă parte, turiștii se plâng de prețurile mari de pe litoral, dar și de faptul că în plin sezon estival se efectuează lucrări de construicție, începând cu ora 7 dimineața, asta în condițiile în care turiștii vin în concediu pentru odihnă.

×
Subiecte în articol: litoral românesc concediu 2022 Bulgaria
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close