Antena 3 CNN Actualitate Un primar este acuzat că a acordat contracte pentru livrarea mâncării în şcoli unui coafor

Un primar este acuzat că a acordat contracte pentru livrarea mâncării în şcoli unui coafor

Acuzaţii de afaceri cu firme de casa, la primaria din Târgşoru Vechi, Prahova. Primarul PNL este acuzat de o parte dintre consilierii locali că a acordat un contract pentru livrarea de mâncare în şcoli unui coafor, care până acum câteva zile a aparţinut chiar soţiei edilului. Suspiciuni sunt şi în privinţa unui alt contract, unde firma câştigătoare are sediul social la aceeaşi adresă cu restaurantul fiului primarului. Edilul se apară şi spune că este vorba doar despre un război politic.

Un primar este acuzat că a acordat contracte pentru livrarea mâncării în şcoli unui coafor
Sursa foto: Hepta
de Cristi Georgescu    |    24 Feb 2021   •   18:55

Comuna Târgşoru Vechi, Prahova. Locul unde, spun anumiţi consilieri, primarul atribuie contracte pe repede înainte unor firme care au legatură cu soţia şi fiul acestuia.

"La prima licitaţie sediul social al firmei care a câştigat licitaţia este fix în acelaşi loc în care este şi restaurantul fiului primarului", a spus pentru Antena 3 Mirela Oprea, consilier local.

Situaţia cu firmele de casa ale primarului din Targsoru Vechi a ieşit la iveală, după ce în data de 14 octombrie, la ora 17.40, Primăria Târgșoru Vechi publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice un anunț prin care vrea să achiziționeze servicii de catering pentru școli.

Elevii din ciclurile primar și gimnazial din comună urmau să beneficieze de o masă care să includă felul I, felul II și desert.

15 minute mai târziu, la ora 17.55, vine și răspunsul firmei ofertante, SC Dekprime Arena SRL. Funcționarului din primărie care a lansat cererea îi ia doar alte 10 minute să dea contractul, prin încredințare directă, firmei menționate.

"Atunci când am căutat în SEAP ne-a atras atenţia numele societăţii, care seamănă destul de mult cu numele pe care îl are societatea fiului primarului", a spus pentru Antena 3 Cristi Purice, consilier local  

Primarul nu vede nimic în neregulă în acest caz

O coincidenţă care la biroul achiziţii din cadrul primariei este considerată o simplă respectare a legii şi a atribuirii de contracte în urma unor licitaţii transparente. De altfel, nici primarul nu vede nimic în neregulă. 

"Deci puteau să vină 10 oferte. de ce nu au venit? Au venit 2. Şi s-au legat de faptul că a venit cu oferta mai bună o fostă firmă a actualei mele soţii. În momentul procedurii deschiziei şi în momentul adjudecării contractului această firma nu mai avea nicio legătură cu soţia mea. Acum se leagă de trecut", a spus pentru Antena 3, Nicolae Drăgan- primar Târgşoru Vechi.

Contract similar şi cu școala din Strejnicu

Ulterior, primăria s-a gândit să apeleze la o procedură mai puțin obișnuită pentru un contract similar cu școala din Strejnicu.

Pe 25 ianuarie a postat un anunț ascuns pe site, în care cerea firmelor să se înscrie timp de 4 zile pentru un serviciu în valoare de 238.784 lei fără TVA, fără să menționeze despre ce e vorba.

"Conform anexei 2 din legea 98 se pot face achiziţii ofline, perfect legale. A stat 5 zile pe site-ul primăriei", a mai spus primarul.

"Eu lucrez ca bucatar şef am 20 de ani de experienţă, am luat o parte de catering şi parcitip acum la încă o licitaţie" a spus un chef bucătar.

Aceasta nu este singura achiziție dubioasă făcută de primăria comunei conduse de Nicolae Drăgan, aflat la al patrulea mandat.

Alte două societăți comerciale, care au aparținut primarului și soției acestuia, au câștigat bani publici în anii trecuți, tot prin încredințare directă.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close