Antena 3 CNN Actualitate Daniel Băluţă anunţă că toţi profesorii şi elevii din Sectorul 4 vor primi o trusă sanitară în care sunt şi măşti de protecţie

Daniel Băluţă anunţă că toţi profesorii şi elevii din Sectorul 4 vor primi o trusă sanitară în care sunt şi măşti de protecţie

Fiecare clasă din sectorul 4 va fi dotată cu o trusă sanitară de pandemie. Primarul Daniel Băluţă a prezentat conţinutul acestei truse care va contribui la protecţia elevilor şi profesorilor pentru infectarea cu coronavirus.

Daniel Băluţă anunţă că toţi profesorii şi elevii din Sectorul 4 vor primi o trusă sanitară în care sunt şi măşti de protecţie
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    03 Sep 2020   •   14:45

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunţat că toţi elevii vor primi o trusă sanitară în fiecare sală de curs din grădinițele și școlile din Sectorul 4.

În fiecare clasă vom avea cu kit sanitar ce va fi la fiecare săptămână completat. Este un kit sanitar care cuprinde de la biocid săpun, şerveţele dezinfectante, hârtie. Foarte important, măscuţe pentru că, toţi copiii vor avea măscuţe. Şi profesorii şi copiii vor avea măscuţe, inclusiv instrucţiunile de folosire'', a anunţat Daniel Băluţă.

Cu toate acestea, specialiștii și reprezentanții asociațiilor de părinți susțin că focarele de COVID-19 în şcoli vor fi inevitabile după începerea cursurilor. Și asta din cauza suprapopulării școlilor și a lipsei spațiilor. De aceea, numeroși părinți afirmă că se tem să-și trimită copiii la școală.

Multe şcoli din România nu au un spaţiu unde copiii cu semne de boală să fie izolaţi sau medici de medicină şcolară care să facă triaj. Ca urmare, regulile impuse de autorități vor fi greu de implementat.

Elevii şi părinţii vor afla tocmai joia viitoare, cu doar patru zile înainte de începerea anului şcolar, în ce condiţii vor învăţa copii.

De asemenea, părinții nu vor mai fi obligați să completeze declarația pe propria răspundere pentru copii, în noul an școlar.

 

×
Subiecte în articol: Daniel Băluţă măşti elevi
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close