Antena 3 CNN Actualitate Primul anunţ din 2022 al ministrului Alexandru Rafila

Primul anunţ din 2022 al ministrului Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a făcut primul anunţ din acest an. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declară că pandemia încă nu a trecut şi spune că testarea, vaccinarea şi purtarea măştii de protecţie rămân în continuare principalele bariere care pot stopa transmiterea viruşilor.

Primul anunţ din 2022 al ministrului Alexandru Rafila
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    03 Ian 2022   •   11:49

Încă sunt controversele legate de certificatul COVID pentru acces la locul de muncă.

Autorităţile nu au ajuns încă la un punct comun pentru ca acesta să poată fi adoptat.

Între timp, ministrul Sănătăţii dă asigurări că se pune accent pe prevenţie şi tratarea în ambulatoriu pentru ca spitalele să nu fie copleşite.

Testarea, vaccinarea şi purtarea măştii de protecţie sunt esenţiale, spune Alexandru Rafila.

"Noi ne pregătim din punct de vedere al testării. Aţi văzut, asistenţa medicală ambulatorie, la medicul de familie sau în centre de evaluare, extinderea capacităţii spitaliceşti, în general şi pentru secţiile de Terapie Intensivă, medicaţia. Măsurile de sănătate publică sunt foarte importante. În mod evident, vaccinarea, mai ales pentru categoriile de risc, rămâne extrem de importantă.

Ştiţi ce o să fie foarte important pentru toată lumea? Utilizarea corectă a măștii în perioada următoare în spațiile închise, dar și în spațiile deschise, acolo unde există o oarecare aglomerație. Trebuie să purtăm cu foarte mare atenție masca, pentru că acestă barieră, până la urmă, poată să stopeze transmiterea", a declarat Alexandru Rafila.

Citiţi şi: România, la un pas de valul 5 al pandemiei. Certificatul verde la muncă, în aer

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila anunt
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close