Antena 3 CNN Actualitate Primul procuror revocat de Kovesi face dezvăluiri BOMBA! Doru Țuluș: "Fără discuție, există frică....

Primul procuror revocat de Kovesi face dezvăluiri BOMBA! Doru Țuluș: "Fără discuție, există frică....

Primul procuror revocat de Kovesi face dezvăluiri BOMBA! Doru Țuluș: "Fără discuție, există frică....
de M.Z.    |    19 Iul 2017   •   21:27

Procurorul Doru Țuluș, revocat de la DNA de șefa instituției, Laura Codruța Kovesi, a dat un interviu în sufrageria casei sale pentru presa străină, unde vorbește despre modul în care se face justiție în România și spune că, ”fără discuție, există frică în DNA”.

Interviul acordat Kanal 3 - Bulgaria a fost difuzat miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

”Da, fără discuție există frică în DNA”, a declarat Doru Țuluș, procurorul care a fost numărul doi din DNA, răspunzând unei întrebări a jurnalistului.

În interviu, procurorul Doru Țuluș vorbește despre starea tensionată care a fost în DNA și despre scandalul în care a fost implicată șefa acestei instituții, Laura Codruța Kovesi.

Motivul formal pentru care ați fost afară din DNA. Doru Țuluș: E o poveste falsă și veche care a fost activitată, după ce eu am sesizat Inspecția judiciară în privința doamnei Kovesi și a încercării de a duce procurori la poligraf.

Vă simțiți jignit? Doru Țuluș: Nu meritam asta, este o jignire la adresa carierei profesionale. Nu e normal ca un șef să-și ducă oamenii la testul poligraf. (...) Înregistrările acelea fac obiectul unui dosar penal, eu nu am voie să vorbesc despre ele.

Despre înregistrările care au apărut cu Kovesi. Doru Țuluș: Nu am nicio legătură cu înregistrările și nu-mi permite caracterul să fac așa ceva.

De remarcat faptul că, în timpul interviului, o femeie care se află în sufrageria lui Doru Țuluș (vezi galeria foto), dar nu lângă acesta, îi șoptește procurorului anumite lucruri pe care să le spună. Acest aspect este remarcat de operatorul TV din Bulgaria, care înțelege, deși persoana din decor vorbește limba română (min. 28).

Aveți încredere în sistemul judiciar din România? Doru Țuluș: Da.

De ce ați suportat atât de mult timp și nu ați spus ce se întâmplă în DNA? Doru Țuluș: Nu am avut de suportat nimic, mi-am văzut de treabă, când a fost cazul am sesizat organele statului (Inspecția judiciară), iar din anumite cercuri nu am făcut parte, ca să am ce să aud.

Cum credeți că se va termina scandalul din DNA? Doru Țuluș: vom acționa în instanță actele de revocare și avem încredere.

Procurorul Doru Țuluș, cel care a fost numărul doi în DNA, a precizat că el, după 12 ani de activitate în această instituție, nu a renunțat la funcție, ci a fost dat afară.

Doru Țuluș nu a vrut să vorbească cu nimeni din presa din România. 

Pe 4 iulie, Secţia pentru procurori a CSM a avizat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitării adresate de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Decizia a fost luată după audierea celor doi în şedinţă secretă.

Procurorul Doru Ţuluş a spus, la ieşirea de la CSM, că Laura Coduţa Kovesi nu l-a iubit niciodată, că "epurările din DNA se fac pe criterii subiective" şi că în ultimul an Direcţia Naţională Anticorupţie a ajuns o "caricatură".

De cealaltă parte, procurorii Țuluș și Iorga au sesizat Inspecția Judiciară, acuzând-o pe Kovesi că se implică în scandalul înregistrărilor din DNA.

Kovesi, ordine către procurori: Să ajungem la domnul premier/ OUG 13: Mi-aş fi dorit să ieşim cu un dosar cu ministru - ÎNREGISTRĂRI

Citiți și Reacția oficială a DNA, după înregistrarea în care ar cere ”să se ajungă la premier”

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close