Antena 3 CNN Actualitate Proiectul de revizuire a Constituţiei, trimis la Parlament

Proiectul de revizuire a Constituţiei, trimis la Parlament

Proiectul de revizuire a Constituţiei, trimis la Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Iun 2011   •   11:49
Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost trimis la Parlament, a declarat Traian Băsescu, înainte de plecarea spre Bruxelles, unde va participa la Consiliul European de vară.

Şeful statului a precizat la Aeroportul Henri Coandă, că a trimis Parlamentului, în cursul dimineţii, proiectul de revizuire a Constituţiei, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor,  proiectul a ajuns la Parlament. "Proiectul legislativ privind revizuirea Constituţiei iniţiat de preşedintele României, Traian Băsescu, a fost primit astăzi, 23 iunie, la Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, doamna Roberta Anastase".

Preşedintele Băsescu a precizat, miercuri, la RRA, că optează pentru varianta de a trimite Parlamentului proiectul de revizuire a Constituţiei în forma iniţială, lăsând Legislativului libertatea de a face reformulări în proiect.

La întrebarea dacă decizia CC privind proiectul de revizuire a Constituţiei este obligatorie, preşedintele Băsescu a răspuns: "Este obligatorie, chiar dacă discutăm despre un proiect de lege, şi nu de o lege care a trecut prin Parlament. Este legea de revizuire a Constituţiei. Proiectul este obligatoriu”.

Aici am două variante. Una ar fi ca în urma deciziei motivate a CC să revizuiesc textul proiectului şi să revin la Curtea Constituţională sau să transmit şi decizia CC şi proiectul şi avizul CL către Parlament, să-i las Parlamentului libertatea de a face revizuirea Constituţiei. Optez pentru această variantă, în care să las Parlamentului libertatea să aducă reformulări".


 

×
Subiecte în articol: parlament revizuire Constitutie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close