Antena 3 CNN Actualitate Proteste la Institutul Cantacuzino. Oamenii cer să fie redeschisă singura "fabrică de vaccinuri" din ţară

Proteste la Institutul Cantacuzino. Oamenii cer să fie redeschisă singura "fabrică de vaccinuri" din ţară

Proteste la Institutul Cantacuzino. Oamenii cer să fie redeschisă singura "fabrică de vaccinuri" din ţară
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Apr 2015   •   19:12

Studenţii la Medicină au ieşit din nou în stradă pentru a salva Institutul Cantacuzino. Tinerii cer să fie redeschisă singura "fabrică de vaccinuri" din ţară şi îşi arată solidaritatea cu cercetătorii din institut care nu şi-au mai luat salariile luni de zile. 

 
Zeci de studenţi de la Medicină s-au adunat sâmbătă în faţa Institului Cantacuzino şi au protestat mai bine de o oră. Tinerii cer Guvernului să salveze Institutul Cantacuzino din situaţia în care se află în prezent, iar producţia românească de vaccinuri să fie reluată.
 
Viitorii medici şi-au arătat solidaritatea faţă de sutele de angajaţi ai institutului care au salarii restante încă de la sfârşitul anului trecut. 
 
În urma cu aproape o lună, angajaţii de la Cantacuzino au protestat, în curtea institutului, motivând că autorităţile nu fac niciun efort să rezolve situaţia angajaţilor.

Institutul Cantacuzino are datorii de aproximativ 5 milioane de euro, conturile blocate de ANAF, iar producţia de vaccinuri este sistată. 
 
 
 

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close