Radu Tudor este de părere că prioritară pentru Florin Cîțu, după victoria de la Congres, este recuperarea tuturor întârzierilor generate de campania electorală:
„Prioritatea României nu este partidul. Există structuri de conducere, oameni care să se ocupe de partid. Prioritatea lui Florin Cîțu trebuie să fie Guvernul României, care din păcate a fost sacrificat de campania electorală. E nevoie ca Florin Cîțu să muncească 12 ore pe zi la Palatul Victoria.
E nevoie ca PNL-ul și acest guvern să recupereze toate întârzierile foarte serioase pe care le avem în infrastructură, în agricultură, în domeniul sănătății, în așa fel încât România să ajungă din urmă toate statele partenere și aliate din vest. Avem o întârziere care apasă foarte mult asupra nivelului de trai al cetățenilor și sunt foarte curios care va fi mesajul lui Florin Cîțu luni, la întâlnirea cu Ursula von der Leyen. Cred că e momentul ca aceste dezbateri și discuții politice să se termine.
Este o suprasaturație de îngrijorări și preocupări legate de partid și o îngrijorare foarte mare în legătură cu performanța guvernului și modul în care se raportează la cetățenii români plătitori de taxe.”
Pus să comenteze declarația lui Florin Cîțu potrivit căreia dialogul cu USR-PLUS nu a încetat niciodată, urmată de refuzul USR-PLUS de a forma o coaliție cu Florin Cîțu premier, Radu Tudor a spus că în cazul în care va mai exista o coaliție între PNL și USR-PLUS, aceasta va fi negociată de Klaus Iohannis pentru că Florin Cîțu ”nu este un negociator atât de bun”:
„Florin Cîțu bravează pentru că a câștigat președinția PNL și vrea să pară un învingător până la capăt. Din ceea ce știm cu toții, un dialog în USR-PLUS există doar cu Cristian Ghinea, care va fi luni la Palatul Victoria la întâlnirea cu șefa Comisiei Europene.
Cristian Ghinea este un personaj foarte influent în conducerea USR-PLUS, un partener de nădejde al lui Dan Barna, dar nu este suficient. Probabil, FLorin Cîțu vrea să transmită un sentiment de încredere care deocamdată nu se bazează pe contribuția USR-PLUS pentru continuarea coaliției de guvernare.
USR-PLUS a plecat de la Palatul Victoria, nu a părăsit coaliția de guvernare pentru că în continuare deține niște funcții controlate de majoritatea PNL-USR-UDMR în Parlament. Așadar au lăsat și ei o mică portiță deschisă. S-ar putea ca cel care va decide în cele din urmă continuarea coaliției să fie președintele Klaus Iohannis.
Nu îl văd pe Florin Cîțu un negociator atât de bun, un personaj cu atâta experiență politică încât să genereze funcționarea în continuare a coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, ci mai degrabă același Klaus Iohannis care este personajul care a determinat alegerea lui Florin Cîțu.”
Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL
Premierul Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal. El l-a învins în competiția internă pe Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și președinte în funcție. Cîțu a obținut peste 60% din sufragii.
Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, ceea ce înseamnă 60,2%. Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de membri, ceea ce înseamnă 39,7%. 72 de voturi au fost anulate.
Florin Cîțu a susținut un discurs după ce rezultatul voturilor pentru șefia PNL l-au arătat câștigător.
„Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă surprinde alegerea dumneavoastră pentru că am spus din primul moment că echipa câștigătoare este singura soluție pentru Partidul Național Liberal. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor, indiferent pentru cine ați votat astăzi. De astăzi suntem un partid unit și vom lupta împotriva adversarului nostru politic, PSD.”, a spus Florin Cîțu după ce a aflat că este noul președinte al PNL.