Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat a publicat un video, după imaginile din Colectiv: Cineva vrea să crească furia. Se încearcă manipularea opiniei publice

Raed Arafat a publicat un video, după imaginile din Colectiv: Cineva vrea să crească furia. Se încearcă manipularea opiniei publice

Raed Arafat a publicat un video, după imaginile din Colectiv: Cineva vrea să crească furia. Se încearcă manipularea opiniei publice
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Oct 2019   •   19:26

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful ISU a vorbit despre scandalul cu privire la noile imagini de la tragedia din Colectiv. Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a decis să publice această filmare pentru a clarifica unele aspecte, după speculațiile apărute în urma mesajului său de ieri în care anunța că nu va ieși cu declarații publice până la comemorarea tragediei de la Colectiv și până la alegerile prezidențiale. 

Raed Arafat susține că nu a știut de această filmare și a citit schimbul de mesaje cu Cătălin Tolontan:

Raed Arafat: Vă rog să-mi scrieți dacă e ceva nu pot vorbi. 

Cătălin Tolontan: Aveți cunoștință, vă rugăm, de o filmare a ISU B-IF cu intervenția de la Colectiv. 

Raed Arafat: Nu. 

Cătălin Tolontan: Unele intervenții se filmează, nu vi s-a spus că a fost filmată. 

Raed Arafat: Eu am văzut foarte multe filmări făcute de mass-media, dar nu mi s-a pus la dispoziție o filmare făcută de ISU B-IF. 

Cătălin Tolontan: Un om dintre pompieri susține că generalul (r) Gheorghe Pop, numit după Colectiv la ISU B-IF v-a adus un CD cu această filmare. Vă amintiți un asemenea episod sau filmul, vă rugăm? 

Raed Arafat: Nu-mi amintesc, am să verific, dar așa ceva nu-mi vine în minte. 

Cătălin Tolontan: Mulțumim! Nu suntem sigură că acest film există. 

Raed Arafat: Din verificările mele, un astfel de film n-a ajuns la DSU și nici nu mi-a adus dl general Pop așa ceva, am verificat inclusiv cu dânsul. 

Cătălin Tolontan: Vă mulțumim. 

„Astfel de situații și astfel de emoții le înțeleg până la o limită, dar clar sunt rezultatul unei manipulări care este foarte bine analizată și foarte bine studiată. Se dorește creșterea nivelului emoțional până în data de 30 și folosirea acestui lucru într-un sens sau altul, nu știu care este motivul, poate că asta este motivul. Oricum, cineva încearcă să crească la nivelul populației furia și nemulțumirea, să o îndrepte împotriva unor instituții și împotriva unor persoane. 

Credeți-mă că nu voi sta un minut mai mult decât mi se zice acest lucru. Eu nu-mi înaintez demisia, pentru că nu vreau să aud niciodată în viitor că „Da, tu ai plecat, nu noi te-am dat afară”. Cine vine poate să decidă, să-mi spună să plec și plec.

Vă rog ca în continuare să aveți încredere în acești oameni, pentru că în acest moment alții nu avem. Încercăm să le ridicăm nivelul, încercăm să îi pregătim, încercăm să ne pregătim din ce în ce mai bine, din păcate acest lucru nu poate fi făcut peste noapte și este un proces continuu, în care trebuie să aveți încredere, pentru că numai așa putem să dezvoltăm instituții care sunt puternice și care sunt in serviciul dumneavoastră, nu le facem pentru noi, le facem pentru dumneavoastră”, a spus Raed Arafat despre criticile din social medi.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close