Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: "În momentul de față, nu mai este niciun pat liber la ATI"

Raed Arafat: "În momentul de față, nu mai este niciun pat liber la ATI"

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat, vineri după-amiază, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria, că în acest moment nu mai există niciun pat liber la ATI, în România. În plus, o echipă medicală vine din Danemarca și va activa la "Matei Balș".

Raed Arafat: "În momentul de față, nu mai este niciun pat liber la ATI"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    22 Oct 2021   •   16:44

"La momentul în care vorbim, paturi libere la ATI în țară sunt zero. Și paturi libere de ATI în București sunt zero", a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, cel mai important lucru care se întâmplă pe linia activării paturilor de ATI este sosirea unei echipe de experți din Danemarca.

"Se află deja pe teritoriul României, la București. Ei vor analiza situația la "Matei Balș" în privința creșterii numărului de paturi ATI, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să vină prima echipă medicală din Danemarca și care va activa în cadrul spitalului "Matei Balș", dacă vor considera că toată situația este ok.

Știm că avem și o echipă medicală din Republica Moldova care lucrează la Iași și suntem în discuții cu alte țări pentru echipele medicale și așteptăm confirmări", a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU adăugat că ieri a avut loc o videoconferință cu Centrul de coordonare a situațiilor de urgență din cadrul Comisiei Europene cu toate țările membre în care s-a discutat despre nevoile României.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close