Antena 3 CNN Actualitate Crăciun și Revelion în izolare? Arafat: "O spun acum, cu toată răspunderea. Asta e realitatea"

Crăciun și Revelion în izolare? Arafat: "O spun acum, cu toată răspunderea. Asta e realitatea"

Întrebat cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă în acest an, secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că este mult prea devreme pentru a se putea pronunța.

Crăciun și Revelion în izolare? Arafat: "O spun acum, cu toată răspunderea. Asta e realitatea"
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    14 Oct 2020   •   14:15

"Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie - care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelion și care vor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion. 

Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice”, a declarat recent Raed Arafat, potrivit DC News. 

"Este riscant să-ți planifici acum Revelionul"

„Îmi pare rău, știu că nu toți vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizează excursii în exterior, dar uitați-vă și acum. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea. 

Dacă n-aș zice asta ar însemna că induc oamenii în eroare, pentru că posibilitatea să fie măsuri serioase luate la momentul respectiv există și atunci va trebui să urmărim evoluția epidemiologică. Dacă vedem că totul merge în jos și totul e perfect - ceea ce mă îndoiesc să fie așa - atunci, OK. Dar dacă vedem că cifrele în Europa sunt ridicate, vedem că sunt situații serioase, că țările europene iau măsuri serioase - și sunt măsuri serioase care se iau, sunt țări care au început să ia măsuri de lockdown total. E discutabil, dar se iau astfel de măsuri!”, a completat el. 

×
Parteneri
x close