Antena 3 CNN Actualitate Rafo moare, dar nu se predă. Apelul sindicaliştilor pentru autorităţi

Rafo moare, dar nu se predă. Apelul sindicaliştilor pentru autorităţi

Rafo moare, dar nu se predă. Apelul sindicaliştilor pentru autorităţi
16 Feb 2015   •   18:31

Sindicatul Rafinorul din societeatea Rafo Oneşti a dezminţit zvonurile care dau ca sigură începerea lucrărilor de taiere a instalaţiilor rafinăriei şi vânzarea lor la fier vechi. Zvonurile au apărut cu mult timp înainte, dar au fost accentuate după ce chiar acţionarul majoritar al societăţii a făcut publică intenţia sa de a dezmebra instalaţiile, potrivit ziarului Deşteptarea.

„Rafo – spun liderii sindicatului – există fizic, este în picioare şi se menţine în stare de conservare sub perna de azot, cu întreg fluxul de instalaţii care au funcţionat până în momentul opririi din 2008. Conform celor două audituri tehnice realizate de firme din exteriorul ţării, la solicitarea unei banci şi a acţionarului majoritar, starea utilajelor statice şi dinamice este impecabilă, ele neavând efectiv ore de funcţionare care ar fi condus la uzura fizică şi pot susţine implementarea unui program de modernizare şi investiţii în vederea pornirii obiectivului. Aplicarea măsurilor propuse spre analiză în Adunarea generală a acţionarilor din 18 februarie, în speţă dezmembrarea instalaţiilor, va conduce la pregătirea pentru valorificare în mai multe variante a activelor din instalaţiile care nu sunt incluse acum şi în viitor în nicio variantă de modernizare şi investiţii.”

Acum salariaţii cer sprijinul autorităţilor române. „Considerăm că instituţiile locale, judeţene şi centrale, până la nivelul preşedintelui României şi a ambasadei Rusiei în ţara noastră ar trebui, din respect pentru ce au făcut până acum acţionarul majoritar şi administraţia Rafo şi vazând posibilitaţile pe care le au în continuare, să-i invite la o serie de consultări pentru a constata motivele reale de stopare a demarării programului de modernizare a Rafo, de ce sprijin moral, logistic, financiar şi de altă natură au nevoie pentru a demara un proiect de dezvoltare şi nu de lichidare a societăţii.”


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close